2/3/07

Cent anys de la coronació de la Mare de Déu de la Serra

La presentació del llibre es durà a terme el diumenge dia 11 de març, a les 17.30 h de la tarda al Santuari de la Mare de Déu de la Serra de Montblanc. Presentaran el llibre Mn. Albert Palacín i Artiga, plebà de Montblanc; Mn. Armand Puig i Tàrrech degà de la Facultat de Teologia de Catalunya i el Dr. Eugeni Perea Simon, professor tutor de la UNED de Tortosa.

Resum
Teniu a les mans el llibre sobre la història de la devoció a la Mare de Déu de la Serra, patrona de la vila ducal de Montblanc, des dels segles passats fins als més recents, que ressenya les festes que s’han celebrat en el seu honor des de la seva Coronació canònica, l’any 1906, fins avui. Vull agrair als diversos autors que amb la seva col·laboració han ajudat a fer possible aquesta miscel·lània rigorosa i exhaustiva en els temes tractats.
Aquest llibre palesa la rellevància i la importància que ha tingut i té la devoció a la Mare de Déu de la Serra per a Montblanc. Serà un bon recordatori dels esdeveniments més importants relacionats amb aquesta devoció. Vull recordar aquí el fet extraordinari de l’any jubilar concedit pel papa Joan Pau II poc abans de morir. És un fet espiritual important que ha de restar en les efemèrides de la Serra.
No hi ha dubte que aquest llibre serà una bona aportació a la història del santuari de la Serra i de Montblanc. Serà un complement a les obres ja conegudes. I és per això que felicitem els autors. Hem d’agrair-los els seus treballs, perquè us ajudaran a conèixer i estimar més la vostra vila.

Els autors
Josep M. Grau Pujol, Núria Medrano Torres, Miquel Mirambell Abancó, Lluís Munné Casas, Albert Palacín Artiga, Lluís París Bou (†), Eugeni Perea Simón, Josep M. Porta Balanyà, Armand Puig Tàrrech, Roser Puig Tàrrech, Josep Recasens Llort, Joan Roig Montserrat i Gabriel Serra Cendrós.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Soc molt creient i em fa il.lusió la publicació d´aquest llibre. Això demostra que la religió també forma part de la cultura d´un poble.