9/6/10

"Serres de Cardó, del Boix i del Coll de l'Alba" divulga els encants d’aquest territori entre Tortosa i Rasquera

El llibre Serres de Cardó, del Boix i del Coll de l'Alba, de Joan Josep Tirón, es presentarà divendres 11 de juny, a 2/4 de 8 del vespre, a la Biblioteca Marcel·lí Domingo de Tortosa. Xavier Miranda, Enginyer Forestal, muntanyenc i estudiós del patrimoni natural de les Terres de l’Ebre.

Cardó, Serra del Boix i Coll de l’Alba, són els diferents sectors de la serralada que s’estén entre Tortosa i Rasquera en una línia que sobrepassa els 30 quilòmetres de carena. És, segurament, la serralada més desconeguda de les Terres de l’Ebre i per descomptat de tot Catalunya. La present guia vol divulgar els encants d’aquest territori, les rutes més singulars i els indrets més característics, sense deixar de visitar cap dels racons més interessants d’aquesta feréstega muntanya. Juntament amb les excursions, hi trobareu un recull de vies d’escalada i diferents coves i avencs, a més inclou un afegit dels llocs més rellevants.

Joan J. Tirón
Joan J. Tirón (Camarles, 1960) ha desenvolupat una intensa activitat excursionista arreu de Catalunya i molt especialment a les muntanyes del sud del país. La principal referència han estat les serralades que envolten Tortosa, ciutat on resideix. Excursionisme, escalada, espeleologia, BTT, barranquisme, etc., són activitats que practica assíduament i li han permès gaudir d’una àmplia perspectiva de la muntanya. La seva gran passió és l’alpinisme; ha fet ascensions per tot el Pirineu, els Alps, l’Atlas, els Andes, les Rocoses i l’Himàlaia. És l’autor de la primera guia excursionista moderna del Port i va publicar la guia Grimpant pel Massís del Port guardonada amb el IV Premi Vèrtex.