3/6/10

Àlex Santos: "Els mitjans sempre hem volgut tutelar el Barça"

El llibre L'entorn. El circ mediàtic del Barça s'ha presentat al Col·legi de Periodistes de Catalunya

El periodista Àlex Santos, autor del llibre L'entorn. El circ mediàtic del Barça ha assegurat en la presentació del llibre que s'ha portat a terme el dijous dia 3 de juny al Col·legi de Periodistes de Catalunya que "els mitjans de comunicació sempre hem volgut i voldrem tulelar el Barça". L'autor ha dit que el llibre "és un assaig que parla dels periodistes però sobretot de les empreses propietàries dels mitjans. He intentat fer una fotografia de l'entorn mediàtic del Barça però és una fotografia una mica moguda perquè tot plegat canvia molt ràpidament".
Àlex Santos ha explicat que el periodista de base sovint és el que es veu més afectat per tot plegat ja que hi ha moltes decisions que no depenen d'ell. Ha dit que l'expectació que genera el Barça entra dins la lògica pel fet que "el Barça és un bé preuat, cobejat per molta gent. A més, la història del club és cíclica. A vegades ens pensem que hi succeixen fets únics però si ho analitzes veus que altres vegades ha passat el mateix."
Per la seva part, el director de la col·lecció Fora de Joc de Cossetània Edicions, Josep Riera ha explicat que aquest títol tanca la trilogia de l'autor sobre l'"entorn" que l'editorial va iniciar fa tres anys amb la publicació dels llibres: L'entorn. Joan Laporta en la lluita pel poder i L'entorn. Rere els passos del nuñisme. Segons Riera, "en la triologia de l'Àlex Santos s'explica el gran fenomen social i esportiu que hi ha al voltant del Barça." Segons Riera aquest darrer volum "era molt difícil de fer. Era necessari perquè calia parlar dels mitjans. L'Àlex Santos ha estat en aquest sentit molt valent. Hi ha molta infomació, molt de contingut, moltes dades, moltes converses i moltes entrevistes."
El director de la col·lecció Fora de Joc va assegurar que "el llibre és una fotografia molt exacta del que són els mitjans de comunicació que es mouen al voltant del Barça."