27/1/10

Francesc Mauri: "Una nevada a Barcelona com la que descriu Antoni Real al llibre és perfectament possible"

Presentada la novel·la Sota la neu, d'Antoni Real, que ens trasllada a una Barcelona sota els efectes de una gran nevada

Presentació del llibre Sota la neu

Francesc Mauri, meteoròleg de TV3, va assegurar en la presentació del llibre Sota la Neu, d'Antoni Real, una novel·la que transcorre en un escenari d'una Barcelona afectada per una gran nevada que "una situació d'una gran nevada com la que el Toni Real descriu en el llibre és perfectament possible."
Segons Mauri, precisament el canvi climàtic és el que ho podria afavorir, ja que "si bé és cert que en general les cotes de neu seran i són més altres, el canvi climàtic fa que a més temperatura, més capacitat de tenir vapor d'aigua en l'atmòsfrera, per tant una borrasca pot ser més activa com més pugi la temperatura, cosa que pot provocar precipitacions més intenses. Per tant, només caldrà combinar l'energia d'una borrasca i l'entrada d'aire fred." Mauri digué que el que s'ha viscut aquest mes de gener en comarques com les Garrigues pot passar perfectament a Barcelona. És més, digué que "segur que passarà. Només és qüestió d’esperar. Ja es va viure a finals del segle XIX, l'any 1962 i tornarà a passar. Es repetirà." El meteoròleg de TV3 indicà també que el llibre "no és només una novel·la que parli de qüestions científiques com la meteorologia, sinó que és un llibre que enganxa, que quan comences no pots parar, i on hi ha de tot, fins i tot una història d'amor i a més descriu un canvi tecnologic vertiginós en els mitjans de comunicació, especialment en la televisió. És una novel·la molt precisa en la descripció de tot plegat." La presentació també va comptar amb Xavier Nolla, president de l'Associació Catalana d'Estacions d'Esquí i Joan Viladomat, president d'Ski Andorra. Nolla va descatar que l'autor, Toni Real, "ha fet molt per l'esquí de Catalunya i per les estacions d'esquí, des de la seva feina professional com a periodista". Per la seva part, Viladomat va indicar que en la novel·la l'autor "descriu molt bé la solideritat que hi ha entre la gent de l'esquí." L'autor Toni Real va explicar que el seu primer record que té d'infantesa "és la nevada a Barcelona del 1962. Ho recordo perfectament tot i que només tenia tres anys. Aquesta nevada m'ha perseguit tota la vida i per això em va servir per lligar tot una sèrie d'elements i fer la novel·la." A més, digué Antoni Real, "el llibre parla de moltes més coses, de les relacions humanes en els moments delicats, de l'evolució dels mitjans de comunicació, etc."

Més informació:
Nevasport.com
Blog El temps amb nom i cognom