12/12/08

La celebració del número 100 d'Azimut aplegà autors i excursionistes

Autors de la col·lecció Azimut i afeccionats a la muntanya es van aplegar el dijous dia 11 de desembre a la sala d'actes del Centre Excursionista de Catalunya per a la celebració del número 100 de la col·lecció Azimut de Cossetània Edicions.
Francesc Beato, que intervingué en l'acte com a persona gran coneixedora del món excursionista a Catalunya, va comentar que "l'objectiu dels primers excursionistes de Catalunya ja va ser des dels inicis fer cròniques de les seves sortides i publicar-les." Va fer també un anàlisi de la col·lecció Azimut i va indicar que "hi ha 85 autors diferents en la col·lecció, algun dels quals ha publicat més d'un llibre." Afegí que "no hi ha cap col·lecció de llibres de muntanya que hagi arribat al centenar de títols i això és una fita important per a l'editorial i per a l'excursionisme. A més s'han publicat itineraris de diferents indrets sobre els quals no hi havia res publicat. Azimut s'ha convertit en una referència en el món excursionista."
Per la seva part, Josep Insa, autor del número 1 de la col·lecció (De la muntanya al mar) i del número 100 (Volta a Catalunya en BTT) va explicar el contingut d'aquest darrer llibre. Detallà que "la Volta s'inicia i acaba a Barcelona. Consta de 26 recorreguts, que sumen 1.300 quilòmetres i té entre 8 i 10 variants. En total es fan 18.750 metres de desnivell, trepitja 25 comarques i el 90% del seu recorregut transcorre per camins de terra."
Per la seva part, el president de la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya, Anton Fondevila, digué que les guies d'Azimut "són llibres dedicats especialment a la gent que vol practicar esports de muntanya i estan fetes d'una manera molt útil".
Jordi Ferré, gerent de Cossetània Edicions, va fer un repàs de les fites aconseguides per la col·lecció i va voler agraïr als autors la tasca realitzada per la col·lecció i als lectors i excursionistes que han confiat amb l'editorial.