28/11/07

"Il·lusionistes del futbol", un llibre ple de sorpreses

Ahir, dimarts 28 de novembre, a la 1 del migdia, a la Casa del Llibre de Barcelona, es va presentar per a la premsa, el llibre Il·lusionistes del futbol de Cèlia Sànchez-Mústich, el segon llibre de la col·lecció, d'assaig esportiu Fora de Joc de Cossetània Edicions. La presentació va anar a càrrec de Josep Riera, Matthew Tree, Xavi Torras i l'autora Cèlia Sànchez.
En Josep Riera mostrà la seva satisfacció per haver publicat el segon llibre de la col·lecció, que ell mateix dirigeix, i explicà que li agrada com es parla de futbol al llibre perquè "tot i ser un llibre de temàtica esportiva es tracta el futbol de manera natural i relacionat amb altres inquietuds de la vida".
En Matthew Tree digué que la idea d'aquest llibre és similar a la d'una revista holandesa que surt quatre cops l'any, en la qual hi escriuen poetes, metges, novel·listes, científics... que parlen de futbol i que "aquest llibre fuig del típic llibre esportiu".
Apuntà també, que "hi ha moltes sorpreses en aquest llibre". Quan el va llegir hi hagué certes coses que el sorprengueren gratament: "el to que fa servir la Cèlia per escriure'l", "la qualitat extraordinària d'alguns dels seus capítols" i el fet que "quan acabes el llibre, tens la sensació que coneixes els veterans de Sitges personalment".
En Xavi Torras comentà que "el futbol és alguna cosa més que córrer darrera d'una pilota, ja que per mitjà d'aquest, trobem un camí per ensenyar els valors als nostres fills" i manifestà que "hi ha joies en aquest llibre, hi he trobat autèntiques sorpreses".
L'autora Cèlia Sànchez-Mústich va dir que "els llibres es fan sols però amb l'ajuda de l'autor i acaben sent el que volen ser". I destacà la feina feta per Carlos Avallone, l'il·lustrador, dient que "aquestes il·lustracions donen vida al llibre". L'obra "té una dosi de divertimento però també hi ha la seva part de reflexió". Explicà que "el llibre és apte per a forofos, per a detractors i per a indeferents davant del futbol".