23/11/07

Cossetània, guardonada amb el premi Joan Cartanyà de turisme per la "Guia de les Terres de l'Ebre"

Vicent Pellicer, autor de la Guia, entrevistat pels mitjans de comunicació a la Nit del Turisme

Cossetània Edicions ha estat guardonada amb el Premi Joan Cartanyà de turisme que atorga el Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona per la Guia de les Terres de l'Ebre que l'editorial ha publicat enguany i que és obra de Vicent Pellicer. L'entrega del premi es va realitzar ahir, dimarts, a la nit a Port Aventura en la XVIII Nit del Turisme.
El premi té una dotació de 3.000 euros. El jurat del premi va destacar en el seu vereditcte que "la guia conté dotze blocs territorials i temàtics que permeten rutes separades de l'àrea".
El president de la Diputació Josep Poblet va assenyalar en el seu parlament "el valor de l'editorial per haver editat l'obra i la cura amb què s'ha fet, emmarcada dins una col·lecció, Azimut, que ha trobat el seu espai en aquest tipus d'edicions". Poblet també es referí a la Guia de les Terres de l'Ebre com una "eina de difusió ben construïda i distribuïda adequadament."
El premi de Turisme Joan Cartanyà té dues modalitats: la modalitat de promoció de les terres d'interior per la qual es va premiar la Guia de les Terres de l'Ebre de Cossetània Edicions i la modalitat litoral que va guardonar el Patronat Municipal de Turisme de Cambrils per l'edició d'un catàleg informatiu turístic de la localitat en llenguatge braille. Finalment, la XVIII Nit del Turisme també atorgà el premi Costa Daurada a la Universitat Rovira i Virgili.

Resum
Aquesta guia —per a fer amb cotxe—, ens invita a gaudir de l’atractiu natural, paisatgístic, historicoartístic, arqueològic, cultural, gastronòmic... de les Terres de l’Ebre. Ens invita a conèixer una realitat molt propera a nosaltres: el potencial turístic d’unes comarques que tenen el riu Ebre com a eix vertebrador del seu desenvolupament.
Al llarg dels dotze itineraris que ens proposa, hi trobem la percepció sensible i humana de la gent i dels pobles, la reivindicació del nostre patrimoni, la nostra història, les tradicions culturals i festívoles, la gastronomia, l’estimació a la natura, la flora i la fauna. L’autor ens invita a endinsar-nos en els racons i indrets més formosos de les Terres de l’Ebre, a descobrir l’esperit acollidor dels seus pobles, i a assaborir-ne la vida, que brolla arreu, a cada pas.

Si voleu més informació podeu trucar a Cossetània Edicions (977 602 591), a l’autor del llibre Vicent Pellicer (977 503 110) o connectar-vos als enllaços següents:
El Punt
Diari de Tarragona
Bloc De tard en tard