17/2/10

Lluís Ferrer: "Daniel Closa fa la ciència propera"

Daniel Closa i Lluís Bellés a la presentació de 100 mites de la ciència

Ell llibre 100 mites de la ciència, de Daniel Closa, es presentà dimarts 16 de febrer a la llibreria Catalònia. La presentació va anar a càrrec del blogaire Lluís Ferrer i Bellés (Carquinyol), qui destacà el valor didàctic dels llibres de Daniel Closa:
El llibre ens recorda una cosa que sovint no fem que és qüestionar les coses. No qüestionem per tres motius: o perquè no en sabem del tema, o perquè tenim massa informació, o perquè hi ha temes sobre els que ens agrada tenir una explicació romàntica."
Daniel Closa fa servir en els seus llibres un llenguatge clar i directe i explica qualsevol tema científic de manera que tothom ho pot entendre. Fa la ciència propera.
Daniel Closa exposà els motius pels quals es creen aquests mites que no tenen fonament científic:
Hi ha divereses categories de mites de la ciència: uns primers que són una mentida solemne, que no tenen lloc on agafar-se; uns altres que es basen en una gran exageració treta a partir d'una base real; uns altres creats a partir d'una mala interpretació d'una dada; uns basats en una teoria conspiratòria ja que sovint hi ha qui darrera qualsevol fet hi troba uns conspiració, i uns també casolans, sobre coses que les hem cregut certes perquè aixi ja ho pensaven els nostres pares o avis, però que no tenen fonament científic.