12/8/09

"A peu pel Pirineu català. 20 itineraris transpirinencs" viatja per la línia fronterera que va des del Mediterrani fins a la Cerdanya

El llibre A peu pel Pirineu català. 20 itineraris transpirinencs, de Manel Figuera i Abadal es presentarà dijous 13 d’agost, a les 8 del vespre, al Centre Cívic de Bellver de Cerdanya. La presentació anirà a càrrec de Ventura Altarriba, regidor de cultura de Bellver de Cerdanya. L’acte comptarà amb un suport visual amb fotografies de l’obra.

Viatjant per la línia fronterera que va des del Mediterrani fins a la Cerdanya, les comarques que abasta la guia són les catalanes del nord i les immediates del sud. Amb aquesta selecció d’itineraris, pretén donar-ne a conèixer una sèrie de característiques —sempre en l’aspecte excursionista —, algunes de les quals comunes, ja que es comparteixen per la proximitat.

Manel Figuera:
Va néixer a Barcelona el 1957, però des del 1982 viu a Bellver de Cerdanya. Coneix molt bé els Pirineus, i també s’ha mogut pels Picos d’Europa, els Alps, el Sistema Ibèric, Gredos, l’Atles, Snowdonia (País de Gal·les) i les muntanyes valencianes, entre altres indrets. És soci del Grup Excursionista Cerdanya (GREC) i del 1999 al 2007 va ser regidor de Cultura i Turisme al seu poble. Com a tècnic en normalització lingüísitca, treballa al Servei Comarcal Català de la Cerdanya. És professor de primària, de català per adults i corrector de textos. Escriu articles en revistes com Vèrtex, El Mundo de los Pirineos i Cadí-Pedraforca, i ha publicat una trentena de llibres, tant de literatura com guies d’excursions. Ha col·laborat en alguns mapes d’Alpina, així com en l’actual Nomenclàtor oficial de toponímia major de Catalunya.