19/1/07

"Visquem la llengua! Engresquem la lectura!", un llibre per ensenyar a llegir


Cossetània Edicions ha editat el llibre Visquem la llengua! Engresquem la lectura! Recursos i experiències pedagògiques viscudes del professor Josep M. Calbet i Cassanyes.
La presentació d'aquest llibre es durà a terme el divendres 19 de gener, a la Biblioteca del Centre Cultural del Morell, a les 8 del vespre i anirà a càrrec de Josep Lluís Sebastià, inspector d'Educació.

Resum
“Aquest llibre és el resultat del magnífic treball d’anys de docència del professor Josep Maria Calbet i Cassanyes, i té un subtítol que ho diu tot: “Recursos i experiències pedagògiques viscudes”. L’obra es complementa amb unes “Experiències globals, motivadores, engrescadores i viscudes”, que són la demostració d’un ingent treball d’aula que ha merescut moltes vegades el reconeixement dels premis Badiri Reixac. [...] Quina va ser la meva sorpresa, ja a les primeres planes, al descobrir que tots els recursos lingüístics enumerats a l’índex havien estat utilitzats a l’aula, amb una llarga experiència d’ús. L’obra m’apassionà i em seduí. Quantes possibilitats de treball didàctic permet! Quina capacitat d’imaginació i creativitat posa en joc! Com impulsa tant el treball individual com el treball en grup dels nois i noies! [...] Aquest llibre és, doncs, una invitació a totes i tots els mestres i professors a renovar amb noves propostes educatives la didàctica i metodologia de la llengua i, per extensió, de qualsevol àmbit del saber.” (Del pròleg de Sara Blasi)

L'autor
Josep M. Calbet i Cassanyes (Valls 1949). Mestre, professor i pedagog. Inicià la seva tasca docent a Valls, a l’escola annexa al mestratge industrial, i tot seguit s’incorporà a l’escola Enxaneta, on exercí de mestre i coordinador del centre. Després d’un interval de set anys al SEDEC (Servei d’Ensenyament del Català, on elaborà gran quantitat de dossiers i materials didàctics que ajudaren i ajuden els mestres), tornà a l’escola, primer al col·legi de la Candela de Valls i més tard a l’Escola Pública de Vallmoll, on els seus alumnes guanyaren el Premi Tirant lo Blanc i el primer Premi Antaviana, entre d’altres. L’any 1996 impulsà i dirigí l’institut IES El Morell i el 1999 féu el mateix amb l’institut Fonts del Glorieta d’Alcover. Actualment desenvolupa la seva tasca pedagògica a l’institut Sant Salvador de Tarragona.


Fitxa tècnica

Títol:Visquem la llengua! Engresquem la lectura! Recursos i experiències pedagògiques viscudes
Autor: Josep M. Calbet i Cassanyes
Col·lecció: El Tinter, 69
Nombre de pàgines: 184
Nombre d’il·lustracions: 195
Enquadernació: en rústica
Tamany: 17 x 24 cm
Preu: 12,50 euros
ISBN: 84-9791-228-4