24/3/10

Òscar i Albert Masó Garcia guanyen el 10è Premi Vèrtex, que convoca la FEEC

Cossetània publicarà l’obra, sobre escalada clàssica en massissos propers a Barcelona

Guanyadors del Xè Premi Vèrtex (Fotografia: Jordi Canyameres)

Òscar i Albert Masó Garcia són els guanyadors del 10è Premi Vèrtex, que convoca la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya amb col·laboració amb Cossetània Edicions, dotat en 3.000 euros. Cossetània publicarà l’obra, Escalades clàssiques a Montserrat, el Cairat i Sant Llorenç del Munt i l’Obac, amb 86 vies d’escalada en tres massissos propers a l’àrea metropolitana de Barcelona.
Òscar Masó Garcia (1974) i Albert Masó Garcia (1976) són dos germans de Sabadell escaladors i aperturistes de vies clàssiques, sobretot als massissos de Montserrat i Sant Llorenç del Munt. Tenen més de 250 vies obertes i han ascendit totes les roques i agulles de Sant Llorenç del Munt i l’Obac, i en porten més de 400 ascendides a Montserrat. Òscar Masó té dues obres més: Descobrint la Castellassa de Can Torras i els seus voltants i La Castellassa de Can Torras. Història, tradició i llegenda. Han publicat diversos articles en revistes especialitzades de muntanya, com Vèrtex i Desnivel, i en butlletins de centres excursionistes. Tots dos escalen des de petits, quan els seus pares els portaven d’excursió, sobretot a les agulles de Sant Llorenç.
Escalades clàssiques a Montserrat, el Cairat i Sant Llorenç del Munt i l’Obac presenta gairebé noranta vies en roca conglomerada de caire clàssic, obertes des de baix. En totes les obertures hi ha participat, com a mínim, per un dels dos germans.
Durant la XVI Festa de la FEEC, divendres 19 de març a la Sala d’Actes de l’Institut Nacional d’Educació Física de Catalunya, també hi va haver un record per al recentment desaparegut Sebastià Figuerola Ferré, de la Secció de Muntanya de l’AAEET de Valls, qui fou un dels pioners de l’escalada en terres tarragonines, i, segurament, el més gran protagonista del llibre Escalada clàssica a les Muntanyes de Prades, que publicà Cossetània. El president de l’AAEET, Andreu García, va entregar l’ensenya d’or de la FEEC a mans del seu fill, Sebastià Figuerola.