18/3/10

Els articles de "Lletres de lluita" donen a conèixer el món rural català i la seva gent

El llibre Lletres de lluita. Escrits en defensa del món rural, de Pep Suñé, es presentarà divendres 19 de març, a 2/4 de 9 del vespre, al Casal de la Vila de La Fatarella.
La presentació estarà presidida per Josep Poblet, president de la Diputació de Tarragona, acompanyat de l’Alcaldessa de La Fatarella, Carme Pelejà; de l’autor del llibre, Josep Suñé; del Regidor de Cultura, Josep M. Clua i de l’autor del pròleg, Pep Riera.

En Pep Suñé és un personatge de la Fatarella que a còpia de convicció i tossuderia ha esdevingut una icona en la defensa del món rural. El llibre que teniu a les mans és un recull d’articles publicats al diari El Punt entre els anys 1996 i 2008. Uns articles on demostra l’amor per una terra, per un estil de vida, on expressa un sentiment profund envers el nostre país, Catalunya. Agricultura, Costums, Medi Ambient, Sindicalisme, Territori són els capítols que estructuren el llibre. De les reivindicacions de la pagesia i la lluita contra el PHN, a la problemàtica, malauradament vigent, dels focs, passant per un repàs al costumari popular de les Terres de l’Ebre o el paisatge català… Molts temes a tractar, reblats per unes introduccions signades per gent entesa com Pep Riera, Martí Boada, Salomó Torres, Joan Caball, Manolo Tomàs i Xavier Graset. Un llibre de lectura obligatòria per conèixer el pensament d’aquest personatge i, de retruc, conèixer una mica més el món rural català i la seva gent.

Josep Suñé:
Josep Suñé (La Fatarella, 1949), casat i pare de dos fills, gaudeix llegint i escrivint. Pagès de naturalesa lluitadora, forma part de la Unió de Pagesos des dels seus inicis. Dins del sindicat agrari, al qual continua vinculat, ha desenvolupat diversos càrrecs, entre els quals destaquen els de coordinador comarcal de la Terra Alta, coordinador territorial de les comarques de Tarragona, responsable nacional del sector de la fruita seca i membre de la Comissió Permanent, màxim òrgan directiu. Regidor del primer ajuntament democràtic de la Fatarella i alcalde durant dos legislatures (1999- 2003 i 2003-2007).