12/3/10

El llibre "Ribera d'Ebre" contribueix a la descoberta d'una terra envejable damunt la bicicleta

El llibre Ribera d'Ebre. 17 excursions en BTT, de Josep Ulldemolins, es presentarà avui divendres 12 de març, a Ca Cosme, a Alcover.
La presentació anirà a càrrec de Jordi Baseda.

Aquesta guia pretén ser una ajuda per poder descobrir una comarca gairebé sempre en l’oblit. Un recorregut per paratges plens d’oliveres i arbres fruiters, que regats pel riu Ebre formen el relleu i la vegetació de la Ribera. Recorreguts que no ens deixaran indiferents i que ens faran gaudir d’una naturalesa a què molts no estem acostumats, a descobrir racons que van viure infinites històries de la gent d’aquesta contrada, però sobretot ens ajudarà a descobrir una terra envejable i ferma damunt la nostra bicicleta.

Josep Ulldemolins:
Josep Ulldemolins, nascut a Valls el 1972, és fill d’una saga de muntanyencs, el seu pare va ascendir l’Aneto l’any 1950 amb 12 anys. S’inicia de ben petit en l’excursió i el senderisme. Prova l’escalada i el barranquisme quan té 19 anys, però gràcies a la fotografia comença a descobrir l’alpinisme amb sortides assídues als Pirineus i als seus tresmils, que l’han portat a realitzar diverses ascencions fora del nostre país: Marroc, Alps, països escandinaus, Andes, Rocoses del Canadà i Himàlaia. Comença a practicar BTT als 28 anys. Al cap d’un any realitza la travessa dels Pirineus en BTT i comença així un afany per descobrir racons de la nostra geografia que no s’aturarà fins avui. És dels que creu que per gaudir de la muntanya i la natura no cal res més que tenir els sentits ben oberts i el cor ben a punt.

El llibre Lo carrilet de la Cava i les cançons de Josep Bo també es presentarà avui divendres 12 de març, a les 8 del vespre, a la Biblioteca Municipal de Roquetes.
La presentació anirà a càrrec de Toni Vives, director de teatre, i hi assistiran els autors del llibre, Josep Bo i l’alcalde de Roquetes, Francesc Gas.