22/3/10

Carme Agustench: "Àngels de pedra és una novel·la històrica amb molt bon ritme, feta amb una tasca impressionant de documentació"

Presentació d'Àngels de pedra a l'ajuntament d'Ascó

El llibre Àngels de pedra (Premi Vila d'Ascó 2009), de Rosa Pagès, es presentà divendres 19 de març a l’ajuntament d’Ascó. La presentació va anar a càrrec de l’escriptora Carme Agustench.

Carme Agustench destacà la tasca de documentació que es percep llegint la novel·la i que homenatja als que la protagonitzen:
Rosa Pagès coneix els secrets de l'ofici d'escriure. Sap posar les eines a treballar per fer una obra curosa.
La novel·la és una història amb molt bon ritme. És una novel·la històrica feta amb una tasca impressionant de documentació, cosa que queda reflectida en l'ambient en què s'hi descriu.
L'obra parla d'un període molt intens, del final del modernisme i l'inici del noucentisme. Són anys d'un capitalisme ferotge, són els anys de la Setmana Tràgica.
Aquesta novel·la vol ser un homenatge a la gent que ha fet possible la història de la història com els treballadors de les fàbriques, els pensadors.
Rosa Pagès parlà sobre el que la motivà per a l'elaboració de la novel·la:
Aquest llibre per mi és important per dues raons: una primera perque volia fer una novel·la en què hi hagués molta acció i una segona perquè hi ha un contingut molt emocionant per a mi, els meus pares que formen part d'una generació que va marxar del seu poble per anar a un altre lloc on poder-se guanyar la vida.