23/3/10

"Barcelonès" mostra una comarca per recórrer a peu amb el Mediterrani de fons

El llibre Barcelonès. 17 excursions a peu, de Rafa López Martín, es presentarà dimecres 24 de març, a les 7 del vespre, a la llibreria Catalònia. La presentació anirà a càrrec de Francesc Aguilar Jiménez, físic, professor de secundària i locutor de ràdio.

En aquest recull d’itineraris, descobrireu la comarca més petita de Catalunya. Encara que gran part de la seva superfície està ocupada per territori urbà, el Barcelonès amaga força terreny per recórrer a peu. Caminant amb el Mediterrani com a teló de fons, visitareu les serres litorals amb els seus contrastos paisatgístics, el seu patrimoni històric i humà en forma de monuments, masies, fonts, i la seva gran diversitat de fl ora i fauna. Tots aquests racons els podreu visitar aprofitant la gran infraestructura de transport públic que ens ofereix aquesta comarca.

Rafa López:
Rafa López va néixer a Barcelona al 1973, però sempre ha residit a l’Hospitalet de Llobregat. Biòleg de formació, els seus inicis en el món excursionista van ser a la serra de Collserola, recopilant informació del medi natural i de la fauna. Ampliant després els seus horitzons a les serres litorals i prelitorals a prop de Barcelona, utilitzant el transport públic per fer travessies. Ha col·laborat en els llibres Racons d’aventura. 22 excursions a peu i amb BTT proposades pels teleespectadors (2007) i Racons 08. Temps d’aventura. Excursions a peu i en BTT proposades pels telespectadors (2008) publicats en aquesta mateixa editorial. Ha realitzat un estudi sobre el medi natural i rutes a peu a Santa Maria de Martorelles i és col·laborador de la revista Descobrir Catalunya. Compagina la docència a una escola de Barcelona amb l’elaboració de llibres de muntanya i les observacions de fauna.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

ESE RAFAAAAAAAAA JAJAJAJAJJXD

Anònim ha dit...

FITA FITA FITA(h55)