15/3/10

Jordi Baseda: "Ribera d'Ebre" és una guia molt treballada. L'autor ha sabut trobar i explicar-nos racons desconeguts"

El llibre Ribera d'Ebre. 17 excursions en BTT, de Josep Ulldemolins, es presentà divendres 12 de març a Ca Cosme, a Alcover. La presentació va anar a càrrec de Jordi Baseda.

Baseda explicà que la Ribera d'Ebre és una comarca amb indrets força desconeguts malgrat la seva riquesa, que ara recull aquesta guia:
La Ribera d'Ebre té dos "contrincants" molt més fotografiats: les comarques del Priorat i de la Terra Alta. Però a la Ribera hi conviuen paisatges molt diversos, des de muntanyes notables fins a planes, amb una reserva natural fluvial a Sebes, o un patrimoni històric en què destaca Miravet.
El Pep Ulldemolins ha sabut trobar i explicar-nos racons molt desconeguts. Podem dir que la seva és una guia molt treballada.
Ulldemolins parlà sobre la curiositat que el porta a voler descobrir nous paisatges:
Amb la molta informació que avui, amb internet, tenim a l'abast, sembla que ja no ens quedi res per descobrir. Però fent aquesta guia, durant cinc anys, en aquestes excursions només m'he creuat amb... 3 persones!
Mallory, el primer alpinista que intentà arribar a l'Everest, quan li preguntaren per què intentava pujar muntanyes, respongué: "Perquè són allí". A mi em passa el mateix: intento descobrir els camins, els paisatges... perquè són allí.