31/3/10

El camí reprès (Maria Teresa Vernet)

L’autora fa unes descripcions concises dels personatges protagonistes de la novel·la i de les diverses situacions o vivències que se’ls planteja. Utilitza un llenguatge planer i entenidor on no manquen alguns tecnicismes o maneres d’escriure amb un estil propi.

A través dels dos personatges principals, mare i filla, descriu l’esperit de llibertat i d’independència de les dones en general. Trobem diversos tipus de dones, de diferents generacions, cadascuna d’elles amb el seu tarannà particular. Però en totes elles ressalta com a característica principal la seva ànsia de ser independents combinada amb la necessitat de tenir sempre algú al costat, algú en qui poder confiar i de qui rebre suport sense haver de perdre la pròpia llibertat. Un algú que tant pot ser un familiar, com una amiga o la parella.

A més a més, al llarg de la lectura d’aquesta novel·la, podem conèixer i descobrir quina era la manera de ser i de viure de l’època que li va tocar viure a l’autora.

En un sentit més personal he de dir que la lectura d’aquesta novel·la m’ha servit per descobrir una escriptora que, fins ara, m’havia passat força desapercebuda.

Ressenya de Jordi Pinyol, participant en la promoció del llibre El camí reprès, de Maria Teresa Vernet.