El llibre Melmelades casolanes. 80 receptes que surten bé, de Núria Duran i Montserrat Roig, es presentà dijous 15 de juliol a la llibreria Bertrand de Barcelona. La presentació va anar a càrrec de Teresa Mª Correig, catedràtica de Ciències Naturals.
Correig destacà la intensa tasca de recerca que han dut a terme les autores abans de la publicació del llibre:
"Aquest llibre no és només un receptari, sinó també el resultat d'una autèntica aventura de recerca que han fet les seves autores."Núria Duran parlà sobre el procés d'elaboració i tast de les receptes:
"Per redactar-ho, les autores han tingut la dificultat d'haver d'aclarir molts conceptes lèxics, ja que ni tan sols el Termcat els ho sol·lucionava."
"Moltes melmelades les vam haver de fer moltes vegades. Alguna, com la de poma i menta, la vam provar cinc vegades i la vam deixar córrer perquè no quedava bé. En canvi, vam provar la de figa de moro, i primer no va quedar gaire bona, però després vam descobrir que afegint-hi whisky la cosa millorava."
"Sempre m'ha agradat treballar en equip, perquè és enriquidor. Per això vaig pensar de fer el llibre amb la Montserrat."Montserrat Roig destacà la procedència popular i antiga de les melmelades que apareixen al llibre:
El llibre és fruit d'una recerca de dos anys, basada en receptes fetes a partir del saber popular, de receptes dels pobles que moltes vegades es remunten a diverses generacions.
La confitura és més compacta que la melmelada, però no ha de ser sòlida. La confitura de codony, és a dir, el codonyat, és una excepció.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada