Com reconeix Miquel Esteve, últimament estem deixant-nos influenciar massa per històries vingudes dels Estats Units i de Hollywood quan el nostre llegendari va ple de mites que no tenen res que envejar als nord-americans. És així, predicant amb l'exemple, com Esteve ens presenta els 'Dips', uns homes-gos que des de temps immemorables vagarien pel món i, més en concret, per Tivissa, la Serra de Llaberia i, com el seu nom indica, Pratdip.
Llinatge (Cossetània, 2010) és una aventura trepidant de Jaume Robinson, un periodista acabat de llicenciar que troba feina en una revista d'esoterisme per la qual ha d'investigar un seguit de fenòmens que promouran un canvi interior, passant de ser un descregut seguidor de Sartre ("L'existència precedeix a l'essència) a una acceptació de fenòmens que abans hauria negat.
L'alternança entre narradors i temps verbals dóna un plàcid dinamisme a aquesta obra que, com el mateix autor apunta, pot ser llegida a mode de 'fast food' en una tarda o s'hi pot aprofundir fins trobar-ne el rerefons filosòfic que remet de manera més o menys directa a autors clàssics universals com Adorno, Bram Stoker o Homer.
Miquel Esteve Valldepérez -escriptor de Móra la Nova- ha publicat les novel·les Heydrich i les agents del saló Kitty (Cossetània Edicions, 2008 · XXV Premi de Narrativa Ribera d’Ebre) i El Baphomet i la taula esmaragda (Cossetània Edicions, 2009 · XX Premi de Narrativa Vila d’Ascó).
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada