8/7/10

"Llinatge", de Miquel Esteve

Abans d'iniciar la seva lectura, va estar uns dies sobre la taula i com qui diu el mirava de reüll, no vaig llegir ni la nota biogràfica de l’autor ni la introducció de contraportada de l'editorial.
Llegint Llinatge, de Miquel Esteve, he pogut fer un viatge arrelat a la mitologia de les nostres contrades i amb uns personatges i uns fets que ben bé podrien ser-ho de la història real sobre la que l’autor ha construït una trama que et manté un interès sostingut per la seva lectura.
És curiós com un dels personatges que inicialment sembla aliè a tota la trama, en Jaume Robinson, es converteix en un nexe de la història. I sense tenir-ne cap coneixement va propiciant que es desencadenin una sèrie de situacions que van traient a la llum velles històries latents que per a molts ho són de la vora del foc, però que l’autor de la novel·la els dóna vida.
Cada personatge té un perfil ben diferenciat i els presenta de manera que els podem conèixer i hi podem trobar les diferents reaccions humanes en tota mena de circumstàncies i la relació entre elles, des de les més nobles fins les provocades pels instints més baixos que provoca l’egoisme.
No en voldria desvetllar res més perquè és interessant, atractiva de llegir i enriquidora.

Ressenya d'Alfred Pérez de Tudela, participant en la promoció de la novel·la Llinatge, de Miquel Esteve.