30/6/10

"Llinatge"

Llinatge, de Miquel Esteve, una novel·la de la que en destaca la descripció dels personatges amb un molt ben treballat fil argumental i la diversitat d’escenaris que oscil·la entre terres catalanes –Tivissa i Barcelona- i Roma, condimentada amb un domini immillorable del vocabulari i una gran riquesa narrativa. Tot plegat, conforma una obra excel·lent que convida al lector a fruir i assaborir cada passatge del llibre.

L’autor parteix d’una llegenda per a construir el fil argumental al que nodreix amb elements de la narrativa fantàstica i de la ciència ficció. Teixeix una seqüència amb anades i vingudes en el temps que caminen de la mà d’una dualitat passat/ present entre els límits imprecisos i confosos de la realitat i la fantasia.

Esteve utilitza diversos recursos narratius, diferents punts de vista i diferents tipus de narrador, per a acabar d’elaborar la teranyina que configura una història plena de passions que s’endinsen en un laberint misteriós que encercla l’atenció del lector.

Una novel·la que, malgrat pugui no agradar-te aquest gènere narratiu, de ben segur no et deixa indiferent, i t'empeny adictament cap a la seva lectura.

Ressenya de Rosa Mas, participant en la promoció del llibre Llinatge, de Miquel Esteve.