15/6/10

"El Camí Català de Sant Jaume" és una guia documentada dels dos principals camins que surten des de Montserrat

El llibre El camí català de Sant Jaume. Des de Montserrat, de Joan Fiol Boada, es presentarà dimecres 16 de juny, a les 7 del vespre, a la botiga Abacus de Sant Andreu (Barcelona).
La presentació anirà a càrrec de Miquel Román Pérez, conseller del Districte de Nou Barris, i de Joan Fiol Boada, l'autor.

Aquesta guia inclou els dos principals Camins Catalans de Sant Jaume, i que prenen com a punt de partida el monestir de Montserrat: el Camí Català per Lleida, Saragossa i Logronyo, on conflueix amb el Camí Francès; i el Camí Català per Osca, San Juan de la Peña i Santa Cilia de Jaca, on conflueix amb el Camí Aragonès. El llibre comença amb una introducció molt ben documentada, amb diferents capítols que parlen dels diversos Camins d’avui dia, en especial dels Camins Catalans, el funcionament dels albergs, el material, la preparació física i diversos consells que poden ser útils de cara a emprendre la ruta. Es detallen un total de 24 etapes (dues són comunes als dos Camins), cadascuna de les quals inclou: dos mapes digitals, un gràfic de desnivells, resum de l’etapa, distàncies, serveis disponibles a cada població, síntesis dels aspectes culturals, descripció del recorregut, oficines d’informació, enumeració dels albergs amb les seves característiques i altres allotjaments. A més, a la web www.gronze.com disposem d’un document amb les actualitzacions.

Joan Fiol
Joan Fiol va néixer l’any 1965 a Terrassa, on viu actualment. Professionalment treballa al sector financer. Està vinculat al món de l’excursionisme des de fa 20 anys, i és soci del Centre Excursionista de Terrassa des de fa 15 anys. Sant Llorenç del Munt, Montserrat i el Montseny són els indrets que més a fons coneix i on habitualment practica senderisme. Els principals recorreguts a peu que ha fet són: la Transpirenaica, el Camí de Sant Jaume des de Roncesvalles i des de Montserrat diverses vegades, el Camí de la Plata, el Camí Aragonès, el Camí de Le Puy, i alguns trams del Camí Portuguès i del Camí del Nord.