10/6/10

"Homes i dones pels carrers de Reus" presenta petits currículums de persones que han merescut un carrer a la ciutat

El llibre Homes i dones pels carrers de Reus, d'Enric Tricaz, es presentarà divendres 11 de juny, a les 8 del vespre, al Bravium Teatre de Reus.
La presentació anirà a càrrec de Jordi Agràs, president del Centre de Lectura de Reus.

Aquest llibre és fruit de la curiositat… o potser de la ignorància. Passejant per Reus, moltes vegades m’havia trobat en un carrer dedicat a algú que no havia sentit anomenar mai, o del qual no sabia res. Va ser això el que em va decidir a buscar-los i finalment pensar que podria interessar a algú que es recollissin en un llibre. Hi ha noms que en qualsevol enciclopèdia podem trobar sense dificultat; en canvi, d’altres resulta francament difícil d’esbrinar qui són. No esperin trobar biografies exhaustives, són simplement presentacions i petits currículums de la gent que els reusencs han cregut que mereixen un carrer a la ciutat.

Enric Tricaz
Enric Tricaz (Barcelona, 1945) tenia quatre anys quan la seva família es traslladà a Reus, on cursà els primers estudis i els de batxillerat elemental. L’afició al món de la ràdio el va portar a intentar entrar a treballar a Ràdio Reus (SER) i aconseguir-ho, ja que, en quaranta-un anys, ha passat per gairebé totes les categories; ha destacat com a cap d’esports i ha estat el primer locutor a retransmetre un partit d’hoquei en català (1979). Més que periodista, es considera radiofonista, tot i haver col·laborat en diaris com El Periódico, Aquí, Mestral, La Veu de Reus, entre d’altres. Actualment està jubilat.