13/3/07

Ramon Alcoberro, autor del llibre "L'home que mira": "El blog és un lloc filosòfic perquè és confús"


La llibreria La Central del Raval de Barcelona va ser el marc, el dimarts dia 13 de març, de la presentació del llibre L'home que mira. Un bloc de filosofia i pensament, de Ramon Alcoberro, editat per Cossetània Edicions. La presentació anà a càrrec del catedràtic de la Universitat de Barcelona, Manuel Cruz.

Frases que es van dir a la presentació

Manuel Cruz
:
"És molt difícil que en un blog algú hi llegeixi amb continuïtat, tot i que l'autor pensa en continuïtat. Un dels problemes que els blogs tenen, és que dificulten el diàleg filosòfic amb l'autor. Per resoldre tot això i ha un vell remei que és diu llibre, el qual et permet tenir al davant el territori mental de l'autor."
"La gent ha de poder relacionar-se físicament, l'objecte amb el pensament, i això només es percep en el format llibre".
"Alcoberro explica com es veu el món des del lloc en el qual ell està, i ell està ben posicionat."
"El filòsof veu el mateix que la resta de gent però repara en qüestions de la realitat que la gent passa de llarg."
"Ramon Alcoberro ha escrit per entregues un llibre en un nou format: el blog."

Ramon Alcoberro
:
"L'importat del que faig en el blog no és dir el que jo penso, sinó mirar les coses i permetre que els lectors treguin conclusions".
"A Catalunya i a l'Estat espanyol els blogs tenen un excés de politizació".
"El blog és un lloc filosòfic perquè és confús. És un món confusionista i atzarós però altament filosòfic."
"A Internet hi ha el punt de vista de la gent més avantguardista".
"El blog m'ha permès experimentar amb un mitjà nou, la qual cosa és molt timportant en una cultura petita com la nostra."
"Internet experimenta sobre límits d'un lleguatge que no sabem on va."
"Tant de bo en el futur als blogs hi hagi més reportatge i menys opinió política".

2 comentaris:

miquel ha dit...

Interessants frases que es presten a discussions i matisos que en un comentari de bloc seria inapropiat d'intentar, com a mínim per la llargada que suposaria.
Hi ha, però, una afirmació que no requereix gaire espai per iniciar un comentari. Em limito a Catalunya, i encara als blocs escrits en català: algú sap quants blocs hi ha operatius en llengua catalana? Ho dubto, encara que es podria saber. Algú ha entrat alguna vegada a la cinquena part -per dir algun partitiu- d'aquests blocs? No. A quin percentatge d'aquest blocs hi ha opinions polítiques d'una manera sistemàtica? No ho sap ningú. Parlo de tots els blocs sense tenir en compte qüestions de qualitat (concepte més o menys subjectiu), és clar, no d'una tria.

Anònim ha dit...

Bloc o blog? Segons els Termcat bloc, segons altres blog. Encara que només sigui per creure'ns que tenim un projecte de pais, podriem donar suport al Termcat.