3/3/07

Cossetània publica un llibre sobre un bloc filosòfic

Cossetània Edicions presenta el llibre sobre el blog de Ramon Alcoberro. L’acte tindrà lloc el dimarts, 13 de març, a 2/4 de 8 del vespre, a la llibreria la Central del Raval (C/ Elisabets, 6 - Barcelona).
La presentació anirà a càrrec de Manuel Cruz, catedràtic de la Universitat de Barcelona.

Resum
Des de la seva aparició l’any 2004 dins del web de filosofia www.alcoberro.info, el bloc L’home que mira de Ramon Alcoberro és un dels més seguits en català i provoca autèntiques fílies i fòbies al món internàutic. Un professor de filosofia que escriu un bloc? L’home que mira recull les opinions sovint incorrectes d’un home gras, lleig, tímid i escèptic, a prop del retour d’age, que mira el món sense acabar de creure-hi i més posat en els llibres que en la vida. Una forma diferent de fer memoralisme, culte i prou escèptic per no acabar de prendre’s seriosament ell mateix —i encara menys l’espectacle de la vida.
El primer any de L’home que mira es recull ara revisat i endreçat en una edició que testimonia els usos d’Internet en la literatura d’idees a Catalunya i que, a més, fa pensar. Els filòsofs també s’enganxen a les noves tecnologies.

L'autor
Ramon Alcoberro va néixer a Pals, Baix Empordà, el 1957. És professor d’Ètica a la Universitat de Girona, consultor a la Universitat Oberta i administrador d’una de les planes web de referència en l’àmbit de la filosofia: www.alcoberro.info. Col·labora a l’espai «Grans preguntes, grans respostes» d’El matí de Catalunya Ràdio i manté el bloc filosòfic L’home que mira, el primer any del qual (2004-2005) surt ara publicat en paper.
Paucis notus, paucioribus ignotus, Ramon Alcoberro ha publicat quasi una desena de llibres, des del primer text sobre postmodernitat en català, El desordre cívic (1983), fins a un manual d’ètica aplicada: Ètiques per a un món complex (2004) i ha traduït o editat textos de Voltaire, D’Alembert, Mazzarino, La Rochefoucault, Frederic II de Prússia i Thoreau. Ha editat el volum col·lectiu Ética, economía y empresa (2007) i treballa sobre l’he-rència de les Llums i sobre problemes d’ètica aplicada, especialment en tecnologia, economia i medi ambient. És membre de l’Institut de Tecnoètica i coordina la secció de filosofia de l’Ateneu Barcelonès.