27/3/07

"Camins", la nova novel·la de Francesca Aliern

Cossetània Edicions publica Camins de Francesca Aliern, el nou títol de la col·lecció Notes de color.

Presentacions:
- Divendres, 30 de març a la sala polivalent de l'Ajuntament de Xerta, a les 8 del vespre. Presenta: Pere Poy, professor de llengua i literatura.
- Dijous, 12 d'abril a la llibreria i quiosc Cal Sisco de Tortosa, a les 8 del vespre. Presenta: Jesús Tibau, mestre i escriptor.
- Divendres, 13 d'abril a l'Associacio de Mestresses de Casa de Jesús, a les 19.30 h. Presenta: Manel Marquès, llicenciat en Belles Arts.
- Dissabte, 14 d'abril a l'Associació de Veïns de Sant Llàtzer, a les 19.30 h. Presenta: Emigdi Subirats, professor d'anglès i escriptor amateur.
- Dilluns, 16 d'abril a la llibreria papereria Cris, a les 8 del vespre.
- Dimecres, 18 d'abril a la Biblioteca Marcel·lí Domingo de Tortosa, a les 19.30 h. Presenta: Jesús Tibau, mestre i escriptor.
- Dissabte, 21 d'abril al quiosc estanc La Ravaleta, a les 10 del matí.
- Dissabte, 21 d'abril a l'Associació de Dones d'Aldover, a les 17.30 h. Presenta: Manel Marquès, llicenciat en Belles Arts.

Resum
A partir dels anys seixanta del segle passat, es van produir canvis socioeconòmics molt significatius en la societat espanyola, després de llargues dècades de postguerra, els quals van significar una revolució en tots els sentits; sobretot, vistos amb els ulls d’uns jóvens educats en l’ambient rural dels pobles de l’Ebre.
Camins és la història d’uns personatges a la recerca de noves experiències i un futur millor; és el relat dels seus camins particulars, definits per la llibertat i marcats per les seues circumstàncies, però sobretot és el símbol d’una societat canviant i en moviment, captada per l’autora de manera coral i colorista.

L'autora
Francesca Aliern. Nascuda a Xerta (Baix Ebre), és una novel·lista compromesa. Guardonada amb diversos premis literaris, compta amb una obra prolífica i amb lectors i lectores fidels: Xerta. Recull popular (1995), Records i memòries al voltant d’uns murs (1996), Un otoño, toda una vida (1997), No llores, Laura (1999), El batec de l’aigua (2000), La canela (2001), Misererenobis (2002), La menestrala (2003), La historia innecesaria (2004), El pont de la solitud (2005) i Sabó moll (2006). Col·labora habitualment en la premsa comarcal i participa en obres col·lectives, com ara els reculls de narracions El brogit de l’Ebre (2003), Otras voces (2003, traduït al francès) i L’altre Nadal (2006).