1/3/07

"Diari d'un artista" la nova novel·la de Miquel S. Jassans

El nou llibre de Narrativa de Cossetània Edicions Diari d'un artista, té diverses presentacions programades pels mesos de març i abril. Es detallen les dades a continuació:
- dimarts 6 de març, a 2/4 de 8 del vespre a la llibreria Catalònia de Barcelona (Ronda de Sant Pere, 3); a càrrec de Margarida Aritzeta, escriptora i professora de la URV.
- dimecres 21 de març, a les 8 del vespre, al Centre de Lectura de Reus (Carrer Major, 15); a càrrec de Pere Anguera, catedràtic d'Història Contemporània de la URV i president del Centre de Lectura.
- divendres 13 d'abril, al Centre d'Estudis Alcoverencs; a càrrec de Meritxell Granados, llicenciada en Filologia Catalana.
- dissabte 21 d'abril, a les 8 del vespre a l'Ateneu Josep Taverna d'Alforja (Plaça de Dalt, 10); a càrrec d'Isabel Llopis, llicenciada en Filologia Catalana.

Resum
Uns fets que passen a l’any 2050, a Alcover, Barcelona i Sardenya, en els quals la intriga, la passió, l’amor i el crim hi són presents, ens introdueixen en un món on l’art encara no és mort i el vell mite del paradís perdut encara és vigent.
La Núria descobreix el diari del pintor Bernat Brau i la seva lectura permetrà als protagonistes, la Carla i l’Ambròs, conèixer què pensava Bernat d’alguns artistes i quin era el seu concepte sobre l’art. Aquests coneixements els apassionaran i alhora, la filosofia de Bernat canviarà les seves vides.

L'autor
Miquel S. Jassans (Alforja, 1937) és diplomat en Arqueologia Hispànica i llicenciat en Belles Arts per la Universitat de Barcelona, i membre de la Societat d’Onomàstica. Participà activament en el moviment cultural del redreçament de la llengua i la nova cançó catalana dels anys seixanta. Cofundador del grup de teatre estudi Els Passerells, de l’Ateneu Cultural Josep Taverna d’Alforja i de la revista d’opinió Vent de Serè.
Artista pintor i professor d’art, ha exposat a diverses ciutats de Catalunya, França i Alemanya. Conjumina el seu temps pintant, fent arqueologia, fotografia i cercant noms de lloc i de persona per les comarques del Camp de Tarragona.
Ha publicat: Ordenacions del 1573 de la vila de Rasquera (1984), Toponímia de Rasquera (1988), Noms de lloc i de persona d’Alforja i Cortiella (1991), Onomàstica de Poboleda (1988), El secret dels pergamins càtars (2003) i Onomàstica de Colldejou (2003).