5/3/07

2a edició de "50 itineraris en BTT per Catalunya"

Cossetània Edicions publica la 2a edició del llibre 50 itineraris en BTT per Catalunya, amb una petita revisió i canvis en algunes de les rutes. De la 1a edició d'aquest llibre se'n van vendre 3.000 exemplars.


Resum
Amb la BTT es pot assolir, en molt menys temps del que exigeix un complet trekking, antigues ermites romàniques assentades en bucòlics paratges, cims més modestos però alhora interessants, frondosos boscos i belles fagedes, cursos de rius, rierols i rieres gairebé oblidats i espais rurals poc coneguts. Aquest nou volum de la col·lecció Azimut és una guia de rutes seleccionades i distribuïdes per tot el territori català que permet conèixer aquests tipus d’indrets, alguns molt emblemàtics i altres més desconeguts i, per tant, menys freqüentats. Tots els itineraris que presenta la guia han estat dissenyats i recorreguts amb l’ajuda de mapes cartogràfics i han estat catalogats entre un i cinc estels, com la famosa guia Michelin, en funció de paràmetres tals com la duresa i la llargada del recorregut, la bellesa de l’entorn, la ciclabilitat de les pistes o camins, el percentatge de trams per carretera... i, val a dir, l’autor ha posat especial cura que de la totalitat dels quilòmetres acumulats en aquests itineraris, el 99% siguin ciclables.

L'autor
Manel Cajide i Plaza Va néixer a Terrassa l’any 1958. Ja de ben jove, va ingressar al Centre Excursionista de Terrassa i esdevingué així un bon practicant de l’escalada, l’esquí i el muntanyisme en general. Arran del naixement de la seva filla a mitjans de la dècada dels vuitanta, va canviar el casc d’escalada pel de ciclisme, però ha mantingut sempre el seu contacte amb la muntanya. La descoberta del món cicloturista li permeté coincidir amb excel·lents companys i amics, amb els quals ha recorregut més de 100.000 quilòmetres damunt les bicicletes, tot participant en les principals proves europees de categoria cicloturista UCI (Unió Ciclista Internacional) i superant en diverses ocasions els mítics “cols” alpins i pirinencs, escenaris autèntics de les grans gestes esportives del ciclisme professional i amateur. La passió per la BTT l’ha portat a recórrer gran part del territori català, cercant sempre noves cavalcades per terrenys que no li resulten tan familiars com l’entorn natural que conformen els turons, les carenes i els boscos vallesans. Fruit de la seva dilatada experiència és aquesta selecció d’alguns dels més significatius itineraris que l’autor ha portat a terme per terres catalanes.