16/3/07

Presentació del nou llibre de Xavier Graset, "Bon vent"

Bon vent. Escrits sol·licitats és el nou llibre de Xavier Graset editat per Cossetània Edicions. Aquest recull d'articles periodístics es presentarà per a la premsa el dimarts dia 20 de març, a 2/4 de 6 de la tarda, a la llibreria La Capona de Tarragona (C/ Gasòmetre, 41 - 43).

Presentacions per al públic:
- Dimecres 21 de març, a les 19.30 h a la Casa del Llibre de Barcelona (Passeig de Gràcia, 62). Presentarà el llibre l'escriptor Màrius Serra.
- Divendres 13 d'abril, a les 20.00 h, a la Biblioteca Municipal de Vila-seca.

Resum
Bon vent. Escrits sol·licitats és un compendi del treball d’articulista de Xavier Graset. La seva mirada, arrelada al seu poble, Vila-seca, s’estén per tot el Camp de Tarragona, i la Costa Daurada, fins a tot Catalunya. Els interrogants, la memòria i la consciència passen pel seu sedàs personal per qüestions que formen part dels seus neguits d’aquests últims anys. Neguits i passions, des de l’Estatut fins a l’AVE, Aznar, Zapatero, Pujol, Maragall i Montilla, moda, teatre, gastronomia, turisme.
Sorneguer, irònic i punyent, Xavier Graset aconsegueix retratar alguns dels moments de la vida que ens han passat pel davant, combinant l’experiència personal amb l’interès col·lectiu.

L'autor
Xavier Graset i Forasté (Vila-seca 1963) és periodista. Coautor, amb Andreu Faro, dels llibres editats per Cossetània Aznarografia (2004), Tanta tinta t’unta (2003) i Tanta tinta tonta (2002), i, amb els membres del seu programa, El món s’acaba. Com superar el 2000 (Columna, 1999). Format en origen a la premsa comarcal, no ha deixat de publicar a la revista del seu poble El Pont de Fusta. Ha col·laborat també en setmanaris com El Temps, i en diaris com El Periódico, La Vanguardia o Metro. També ha treballat a TV3, en diversos programes d’entreniment de la productora El Terrat; ha presentat el magazine Artèria 33, el concurs 12 punts i ha col·laborat a Aquest any cent.
Des del 1987 treballa a Catalunya Ràdio, on ha sigut delegat a Madrid, ha fet diversos programes, i actualment dirigeix i realitza la tertúlia d’actualitat L’oracle.