22/3/07

Xavier Graset, autor de "Bon vent": "Del que més parlo en el llibre és del que més he viscut d'aprop, o he vist o he tastat"

La Casa del Llibre de Barcelona va acollir el dimecres dia 21 de març, la presentació del llibre Bon Vent. Escrits sol·licitats, del periodista Xavier Graset. La presentació anà a càrrec de l'escriptor Màrius Serra. Aquest és el quart llibre que Cossetània Edicions publica de Xavier Graset.


Frases que es van dir a la presentació

Màrius Serra
"Xavier Graset és un personatge sol·lícit, molt accessible, cosa que es reflecteix en els seus escrits."
"L'autor mira en els seus escrits la realitat d'aprop, tocant de peus a terra. En alguns articles es veu clarament el seu arrelament a la terra. Les seves arrels suren per tot en el llibre."
"En l'obra hi ha la vida passada pel filtre del qui escriu el llibre. L'autor hi posa la seva subjectivitat".
"S'hi pot veure optimisme evident, però també crítica i demostra sense pudor que és un sentimental, cosa que fa recuperant en alguns dels seus escrits fragments de llibres i textos antics."

Xavier Graset
"Un recull d'articles s'alimenta de material inicialment fungible però que el pas del temps li dóna una altra vida, una altra vivència,"
"El pas del temps et fa adonar que la relació tibant Catalunya-Espanya la domina la incomprensió i això dóna uns grans rèdits especialment a Madrid. Aquesta incomprensió acaba convertint-se més que en cojuntural, en estructural."
"Al llibre hi ha una tria de gustos de temes personals. Del que més parlo és del que més he viscut d'aprop, o he vist, o he tastat..."
"A Bon Vent hi trobareu l'exercici de gratar el passat recent, cosa que ens fa adonar del molt recorregut que ens queda per fer. El llibre m'ha servit per alimentar la memòria i reflexionar dia a dia."