21/1/10

"Lo Carrilet de la Cava" inclou 20 cançons que dibuixen un paisatge musical per al Delta

El llibre Lo carrilet de la Cava i les cançons de Josep Bo es presentarà divendres 22 de gener, a les 8 del vespre, a la sala d'Arrossaires del Delta de l'Ebre, a Deltebre.
La presentació anirà a càrrec de Baltasar Casanova, escriptor; dels autors del llibre, i de l’alcalde de Deltebre, Gervasi Aspa. Hi haurà una cloenda amb música en directe amb la participació d’alguns dels artistes que han col.laborat en el CD que acompanya el llibre.

Lo Carrilet de la Cava, la cançó més coneguda de Josep Bo, ha esdevingut un himne per a la gent de l’Ebre. El seu autor retrata amb llenguatge popular mig segle d’història del seu poble: terra, treball, costums, il·lusions i també desesperances. Són 20 cançons que dibuixen un paisatge musical per al Delta. El llibre conté un CD amb temes de l’autor interpretats per Pep Gimeno Botifarra, La Carrau, Andreu Rifé, Pepet i Marieta, Terrer Roig, Josep Maria Bonet, Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries, Montse Castellà i Juno.

Gemma Bo:
Gemma Bo és la filla menuda de Josep Bo, ha recollit les cançons de son pare i l’ha animat a parlar dels seus records.

Elena Fabra:
Elena Fabra, historiadora, ha enriquit els records de Josep Bo amb una informació que defineix tota una època del Delta de l’Ebre.

Arturo Gaya:
Arturo Gaya, periodista i músic, ha cantat més de mil vegades “Lo Carrilet de la Cava” interpretant el paper de Quico el Célio. Este llibre és fruit d’una bonica amistat.