8/1/10

"Aperitius i tapes. Capricis dels sentits", Mariona Quadrada

Un altre llibre de la col·lecció "Amb gust del mediterrani" que edita Cossetània (23,80 €), aquest cop centrat en les preparacions en mida reduïda, ideals tant per picar entre àpats com per posar a l'inici d'un bon dinar o sopar. És una selecció molt interessant i de la qual es podrà treure molt profit, que l'autora divideix en "aperitius en copeta", "tapes clàssiques i de cassoleta", "tapes de fregidora", "tapetes d'ara" i "aperitius de pa i pastes". Un centenar de receptes amb molta varietat i ideals per sorprendre els convidats a casa, bé sigui amb tapes clàssiques com poden ser uns bunyols de bacallà o amb altres de més innovadores com els pinxos dues delícies, un de plàtan, pollastre i coco i l'altre de plàtan amb botifarra negra. Per començar un àpat, o com a refresc entre plat i plat, són una bona opció els "aperitius en copeta". Aquí hi ha propostes com el gaspatxo de síndria amb gelatina d'alfàbrega, cremeta de camagrocs o copeta de carabassa amb parmesà.
De cada un d'aquests platets en tenim l'explicació, el temps que tardarem a elaborar-lo (especialment important si pensem fer un assortit de varis) i un comentari molt útil per ajudar-nos a decidir si les opcions escollides són les bones. Per exemple, d'una de les opcions més senzilles d'elaborar, els canapés de rocafort, ruca i nous comenta que "és un aperitiu tipus canapè de gustos amargs, una mica restrictiu i per a paladars agosarats". En altres casos suggereix canvis d'ingredients que també funcionarien amb la recepta. Del llibre cal destacar també les suggerents fotografies de Josep Borrell.

Article del 4 de gener al blog Clubdecuines, sobre el llibre Aperitius i tapes, de Mariona Quadrada (textos) i Josep Borrell (fotografies)