13/1/10

Es presenta el llibre "Terra i cultura", que inclou els millors poemes musicats en català del darrer any

Cossetània Edicions i Enderrock han editat el llibre i el cd del II Premi Miquel Martí i Pol. Terra i cultura

Es presenta el llibre Terra i cultura, que inclou els millors poemes musicats en català del darrer any. Cossetània Edicions i Enderrock han editat el llibre i el cd amb una vintena d’obres del Certamen Terra i cultura. II Premi Miquel Martí i Pol.
L’obra Terra i cultura, d’aquesta II edició del certamen, inclou poemes dels autors Maria Mercè Marçal, Josep Palau i Fabre, Carles Fages de Climent, Joan Brossa, Miquel Martí i Pol, Josep Pedrals, Salvador Espriu, David Monllau, Maria Antònia Salvà, Josep Vicenç Foix i Vicent Andrés Estellés.
El Premi Terra i cultura, II Premi Miquel Martí i Pol, patrocinat pel Celler Vall Llach, s’atorga a la millor poesia musicada en català i vol reconèixer el talent dels cantautors i músics en la seva aproximació a la poesia catalana. El certamen està dotat en 5.000 euros i una obra de l’escultor Josep Bofill.
La selecció de les obres s’ha realitzat entre les prop de cinc-centes musicacions de poemes en català publicades de l’11 de setembre de 2008 a l’11 de setembre de 2009 per un jurat format per Lluís Llach (cantant), Lluís Marrasé (periodista i expresident de l’ACIC), Emili Teixidor (escriptor), Lluís Gendrau (periodista i director editorial del Grup Enderrock) i Ramon Muntaner (director de la SGAE a la Zona Mediterrània). El llibre-disc s’enviarà als centres d’educació secundària, com a eina educativa i lúdica i forma part d’un projecte global per a promocionar la música i la poesia a les escoles.

La presentació tindrà lloc dijous 14 de gener, a les 7 del vespre, a la sala Horiginal de Barcelona (c/ Ferlandina,29).
La presentació anirà a càrrec de Lluís LLach i comptarà amb les actuacions de Sílvia Pérez Cruz (guanyadora del II Premi Miquel Martí i Pol), Clara Andrés (guanyadora del I Premi Miquel Martí i Pol), Joanjo Bosk (finalista 2a edició) i Ismael Inarejos (finalista 1a edició). També hi participaran Maria del Mar Bonet, VerdCel, Josep Tero, Bikimel, Xavier Baró, Mercè Serramalera, Gerard Quintana, Marina Rossell, Oliva Trencada, Abús, Òscar Briz, Andreu Rifé, Marcel Casellas i La Principal de la Nit So Insistent i Poetristes.