25/1/10

Elena Fabra: "Les cançons de Josep Bo són la crònica de quasi un segle d’història del Delta"

Unes 500 persones assistiren a la presentació de Lo carrilet de la Cava i les cançons de Josep Bo a la sala d'actes d'Arrossaires del Delta de l'Ebre

Unes 500 persones assistiren a la presentació de Lo carrilet de la Cava i les cançons de Josep Bo, divendres 22 de gener a la sala d'Arrossaires del Delta de l'Ebre.
La presentació va anar a càrrec de Teresa Bo, regidora de cultura de Deltebre; Baltasar Casanova, escriptor; l’alcalde de Deltebre, Gervasi Aspa; els autors del llibre, i Josep Bo. L'acte va cloure amb música en directe amb la participació d’alguns dels artistes que han col.laborat en el CD que acompanya el llibre.
Els qui varen presentar l'obra coincidiren en destacar el valor cultural i històric del material recopilat al llibre:

Teresa Bo:
Des de l’Ajuntament de Deltebre felicitem l’aparició del llibre i el CD dedicats a Josep Bo, i estem contents d’organitzar aquest acte, amb la col·laboració d’Assossaires del Delta.
Baltasar Casanova:
Si José només hagués escrit i compost Lo Carrilet de la Cava, ja el podríem considerar un bon compositor. Però el seu repertori és molt més ampli. Sentir cantar Lo Carrilet de la Cava pels Quicos em fa sentir orgullós de la meua terra.
Artur Gaya (periodista i music):
Redactar un llibre es fa fàcil i agradable quan, com en aquest cas, el material amb què es treballa és tan bonic.
Elena Fabra (historiadora):
Les cançons de Josep Bo són la crònica de quasi un segle d’història del Delta, un territori que, com diu el llibre, s’ha caracteritzat per una lluita constant.
Gemma Bo (filla menuda de Josep Bo i impulsora del llibre):
Gràcies a les moltes persones que ens han deixat fotografies i partitures, i també a tota la gent que d’una manera o altra ha fet possible l’aparició del llibre i del disc.
Gervasi Aspa, alcalde de Deltebre:
En un acte com aquest, fa goig ser alcalde de Deltebre. Aquest és un llibre amb poca palla i ben elaborat. Aixó vol dir que hi ha molta feina al darrere. Un acte tan massiu com aquest demostra el que José representa per al poble.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Gràcies a totes les persones que ho van fer possible, en un moment providencial. Com se sol dir al poble: "Diràs que ho sabíem".