El llibre Requiescat in bello, de Josep Maria Diéguez, Premi de Teatre La Carrova 2007, es presentarà el dia 6 de desembre, a les 19.00, a la Sala d'Actes de la Fira d'Amposta.
Durant l'acte es lliurarà el guardó a l'obra guanyadora d'aquest any, Sweet nothing, de Llàtzer Garcia Alonso.
Unes golfes rònegues. Un espai desolat on algú s’acaba de suïcidar. L’inici de l’obra sembla tancar definitivament una porta. Però hom no pot estar mai segur d’haverse alliberat del tot. Ni tan sols per la via més dràstica. Deixem massa coses enrere com per poder-nos-en anar tranquil·lament. La vida ens perseguirà fi ns més enllà... d’on? La protagonista és a punt de descobrir-ho d’una manera grotesca, gairebé tragicòmica. Diuen que hi ha “final sorpresa”. La pregunta seria... hi ha final?
Biografia:
Josep M. Diéguez (Barcelona 1958), director i autor teatral, resideix des de fa temps a Vic (Osona). Com a director d’escena ha dut a terme diversos encàrrecs de la delegació de Vic de l’Institut del Teatre, a més de treballs puntuals com el muntatge de La traïció de Harold Pinter a la Sala Beckett de Barcelona. En el camp de la dramatúrgia, la seva principal dedicació, ha guanyat una dotzena de premis: el primer, el Josep Robrenyo de teatre universitari l’any 2001 amb Variacions irades. El darrer, el primer accèssit del premi 14 d’abril, atorgat per la Direcció General de la Memòria Democràtica de la Generalitat de Catalunya a De vegades la pau. Entremig, a més de Requiescat in bello, s’hi troben des de dues edicions del premi de teatre infantil i juvenil Guillem d’Efak, aconseguits a Vilafranca de Bonany (Mallorca) amb Un cas molt _ _ _ rany i L’home que feia pets, fins al premi Micalet de València amb Bonnet i Clàudia, passant per diferents guardons al premi de teatre d’Osona, on destaca l’obra Electronic Money. Diversos d’aquests textos han estat representats, i la majoria publicats. A més, ha traduït del francès al català La prise de l’école de Madhubai, d’Hélène Cixous, i Prof!, de Jean-Pierre Dopagne, que aviat es veurà als escenaris de Barcelona. També ha realitzat activitats docents, com ara un curs de noves metodologies entorn de l’escriptura teatral als cursos d’estiu de la Universitat de Vic, i l’Ajuntament de Salt li ha premiat un assaig que vincula Els pastorets amb tècniques d’integració de la immigració. Finalment, ha exercit també responsabilitats institucionals: va ser membre de la Junta de Govern de l’Institut del Teatre durant el període 2000-07, i des de l’any 2003 forma part del Consell d’Administració del Teatre Nacional de Catalunya.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada