9/12/08

Recullen en un llibre epistolar les vivències africanes de Josep Frigola

El missioner Josep Frigola va escriure centenars de cartes i altres textos durant el temps que va estar a les missions a l'Àfrica occidental, entre el 1965 i el 2006. D'aquests, n'ha sortit ara un recull en forma de llibre titulat Tota una vida per Àfrica, que edita Cossetània dins la col·lecció El Tinter amb el suport de la Diputació.
El missioner comença aquest recull de textos i cartes tres mesos després d'haver arribat a Burkina Faso, l'octubre del 1965, i acaba el 2006, amb unes reflexions des de Niamey, la capital del Níger, sobre com combatre la pobresa amb la solidaritat. Durant aquests més de quaranta anys Frigola va passar per aquests dos països de l'Àfrica occidental i va anar resseguint la seva vida en el continent a través de les seves vivències, compartides sovint en forma de carta a amics i familiars o com a crònica en alguns diaris o fulls dominicals gironins. Tota una vida per Àfrica està editat per Cossetània dins la col·lecció d'El Tinter i ha tingut el suport de la Diputació de Girona i de la parròquia de Sant Martí de Palafrugell. La Diputació hi ha col·laborat amb la voluntat de donar suport a la promoció dels treballs d'escriptors gironins i també per donar cobertura a accions que fomentin la cooperació al desenvolupament. El llibre està dividit en dotze capítols i inclou un pòrtic del bisbe emèrit de Girona, Jaume Camprodon, i amb un pròleg del periodista Josep M. Ureta.
Frigola va néixer a Ventalló el 1941. El 1951 va entrar al seminari de Girona, on va estudiar humanitats, filosofia i teologia. El 1962 se'n va anar a l'Estat francès amb els Missioners d'Àfrica per acabar els estudis i el 1965 va ser ordenat capellà i va marxar a l'Àfrica. El setembre del 2003 va ser nomenat conseller pedagog del programa d'educació de base en l'organisme coordinador de l'acció social de l'Església Catòlica.

Notícia de Laura Portal al diari El Punt de diumenge 7 de desembre sobre el llibre Tota una vida per Àfrica, de Josep Frigola.

Més informació:
Diari de Girona
Parròquia de Palafrugell

El llibre Tota una vida per Àfrica, de Josep Frigola, es presentarà el dimecres 10 de desembre, a 2/4 de 8 del vespre, al Casal Loiola, a Barcelona. La presentació comptarà amb l’assistència dels periodistes Bru Rovira (La Vanguardia), Josep M. Ureta (El Periódico), i Joan Garcia (Catalunya Ràdio); i de Xavier Casanovas, del Casal Loiola. Durant la presentació es projectarà un audiovisual amb paraules de Josep Frigola, l’autor.