10/12/08

Cossetània Edicions arriba al número 100 de la col·lecció Azimut

L’editorial ha organitzat una celebració al CEC, en la que hi assistiran els autors de la col·lecció i representants institucionals i de l’editorial

Cossetània Edicions ha arribat al número 100 de la col·lecció Azimut amb la publicació de l’obra Volta a Catalunya en BTT, de Josep Insa Montava. Per celebrar-ho, ha organitzat una trobada d’autors de la col·lecció, en la que també hi assistiran Francesc Beato Visens, excursionista vinculat al CEC, que farà un repàs a la trajectòria de la col·lecció, i representants institucionals i de l’editorial, al Centre Excursionista de Catalunya el dijous 11 de desembre.
Azimut és avui la col·lecció de guies amb més títols del territori català, i s’ha convertit en una referència en llibres d’excursionisme. Azimut va ser distingida l’any 2002 pel Departament de Comerç, Consum i Turisme de la Generalitat, com la millor publicació de promoció turística editada el 2002, i el 2007 va obtenir una menció especial de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya, per l’aportació al món de l’excursionisme català.
La col·lecció recull rutes per fer a peu, així com itineraris en BTT, a cavall, o en esquís, i de diferents graus de dificultat. Fins al moment s’han reeditat 15 dels títols que inclou, entre els quals destaquen 50 itineraris a peu per Catalunya (quarta edició), de Josep Mauri i Portolès, i El Montsant (tercera edició), d’Antoni Cabré.
Els itineraris que es proposen a les obres d’Azimut recorren totes les comarques catalanes. Així mateix, entre les persones que han fet possible la continuïtat de la col·lecció, hi ha autors originaris de tots els punts de la geografia del país.
Cossetània Edicions celebrarà la publicació del número 100 de la col·lecció “Azimut” el dijous 11 de desembre, a 2/4 de 8 del vespre, a la Sala d’Actes del Centre Excursionista de Catalunya (Carrer del Paradís, 10-12. Barcelona). Intervindran en l’acte Francesc Beato Vicens, excursionista; Josep Insa Montava, autor del número 1 i del número 100 de la col·lecció, i representants institucionals i de l’editorial.