14/3/08

Tibau presenta “El vertigen del trapezista” a la biblioteca de Tortosa

L’escriptor Jesús M. Tibau ha presentat a la Biblioteca Marcel·lí Domingo de Tortosa el seu últim recull de contes, El vertigen del trapezista. El llibre inclou 34 contes que segons l’autor no tenen cap fil conductor que els uneixi. Ara bé, tots comparteixen uns personatges humils i la barreja de la tendresa i l’humor. Tibau també ha destacat l’estil breu dels contes, tot i que ha apuntat que el primer del llibre es pot considerar gairebé una semi-novel·la perquè té 28 pàgines. A més, ha explicat que aquest conte va guanyar el premi Valldoreix l’any 2004.
Amb tot, Tibau ha afirmat que de moment la novel·la haurà d’esperar perquè els contes són els que més s’adapten a la seva manera de ser i és allò que més el diverteix. A més, ha assegurat que ja té prou contes escrits per fer dos reculls més.
Quant al títol del llibre, l’escriptor ha explicat que és el nom d’un bloc que ha agafat amb el permís del seu autor perquè li agradava la idea d’un trapezista amb vertigen ja que els personatges dels contes sovint es troben en una situació de desequilibri, d’indecisió i de dubte.
L’acte va comptar amb l’assistència de la també escriptora Estrella Ramon, que va llegir algun dels contes del llibre.

Vídeo a TVEON de la presentació del llibre El Vertigen del trapezista (Cossetània Edicions) a Tortosa i article de Cinta Bonet sobre l'acte.