28/3/08

Àlex Santos: "La gestió de Laporta es podrà jutjar bé d'aquí set o vuit anys"

Ahir es va presentar el llibre: L'entorn. Joan Laporta en la lluita pel poder
Àlex Santos durant la presentació del llibre

L'autor del llibre L'entorn. Joan Laporta en la lluita pel poder, Àlex Santos va afirmar, ahir dijous, dia 27 de març en la presentació que es va fer a Barcelona que "la gestió de Joan Laporta com a president del Barça es podrà jutjar bé d'aquí set o vuit anys amb la perspectiva del temps." El periodista i autor de l'obra assegurà també que Laporta arribà a la presidència del Barça ja que "en un moment determinat va estar en una ambient que demanava una renovació del club".
Aquest és el primer llibre d'una trilogia que vol analitzar l'anomenat "entorn" del Barça. En aquest primer llibre es tracta el darrer període blaugrana amb Joan Laporta com a president del club i explica la seva trajectòria dins l'entorn del Barça abans d'arribar a ser el màxim mandatari del club blaugrana. També la seva gestió com a president i els condicionants que s'hi han trobat precisament sorgits del propi "entorn".
Segons Àlex Santos, "l'entorn blaugrana són un conjunt de personatges al voltant del Barça que fan servir, per exposar els seus plantejaments, els mitjans de comunicació." L'autor de l'obra també va afirmar que ell "no escriuria mai un llibre de brutícia del Barça" i que "la gent que llegeixi el llibre tindrà un punt de mira més alt de la realitat blaugrana".
Per la seva part, el director de la col·lecció Fora de Joc Pep Riera va explicar que "s'ha escrit molt sobre la part visible del Barça, mentre que aquest llibre d'Àlex Santos explica també la part no visible del club". Riera va afegir que Santos fa una "aproximació al Barça des de fora cap a dins" i que dóna un punt de vista "no mediatitzat per respondre què és l'entorn".
Més informació sobre el llibre a:
Infoesports FC Barcelona
El Mundo Deportivo