26/3/08

"Amanides, la frescor de la terra" és un llibre de cuina quotidiana i creativa


El llibre Amanides, la frescor de la terra (Cossetània Edicions), de Mariona Quadrada i Josep Borrell, es presentarà el dijous 27 de març a les 8 del vespre a la Biblioteca Central Xavier Amorós de Reus.
La presentació anirà a càrrec de les alumnes de Nivell Especial II del Taller de Cuina Mariona Quadrada. L'Anna, la Begoña, la Cori, la Isabel, la Loli, la Maribel, la Mercè i la Rosa M. faran una demostració de les amanides, i en finalitzar l’acte s’oferirà un petit tast als assistents.

Resum:
Amanides, la frescor de la terra és el segon llibre de la sèrie Amb Gust de Mediterrani. Tradició i sofisticació s’uneixen per oferir-vos des d’amanides bàsiques (d’enciam, tomaca, ceba i olives) fins a tot tipus de combinacions amb llegums, pasta, patates, peix, cruixents, assecats i, per què no?, un aire de llima o una galeta de parmesà. Un llibre que convida a la barreja, a l’atreviment i, sobretot, als canvis, perquè, així, cadascú hi pugui posar el seu toc particular.

Mariona Quadrada i Josep Borrell:
Mariona Quadrada (Reus 1956) es va llicenciar en filologia catalana l’any 1979 per la UB. El 1984 va crear l’escola de cuina Taller de Cuina Mariona Quadrada a Reus i, des de llavors, es dedica a la docència culinària. L’any 1996 va presentar la ponència “El Paisatge de Secà” dins l’àmbit del 2n Congrés Català de la Cuina. Ha publicat més de quaranta llibres de cuina, ha participat en múltiples projectes per a institucions, programes de ràdio, televisió i escriu articles per a diverses publicacions. Amb Cossetània ha publicat Peix, marisc i bacallà: un regal de l’aigua, primer llibre d’aquesta col·lecció. Josep Borrell Garciapons Realitzà estudis d’arquitectura. Estudià disseny i fotografia a l’escola Eina. Va ampliar la seva formació de tècniques fotogràfiques a Barcelona i Suïssa. Ha realitzat la il·lustració fotogràfica en onze llibres de guies, de literatura, art i gastronomia. Ha publicat fotografies en portades de revistes d’arquitectura, fotografia i moda i ha il·lustrat també catàlegs d’art. La seva obra ha estat exposada a Reus, Tarragona, Barcelona i Palma i ha realitzat reportatges fotogràfics en 31 països. Amb Cossetània ha publicat Peix, marisc i bacallà: un regal de l’aigua, primer llibre d’aquesta col·lecció.