24/3/08

Jesús Maria Tibau: "Dedico el llibre a la generació de la postguerra"

Jesús Maria Tibau va presentar a Cornudella del Montsant, el seu poble natal, el dissabte dia 22 de març, el seu darrer llibre El vertigen del trapezista, editat per Cossetània Edicions. A la presentació, l'escriptor va afirmar que dedicava el llibre a la generació de la postguerra "que va haver de fer molt d'esforç per tirar endavant".
Tibau va indicar que el llibre el composen trenta-quatre relats "alguns tractats amb clau d'humor i d'altres amb tendresa". L'autor va afirmar que aquest és el llibre més cornodellenc dels que ha fet i que té relats per poder fer dos llibres més.
Abans havia parlat també la representant de Cossetània, Judit Juncosa, qui assenyalà la vàlua literària de l'obra de Jesús Maria Tibau i l'alcalde de Cornudella, Josep Maria Castan, que va afirmar que el llibre "provoca que et vinguin records personals de vivències viscudes". Castan afegí que l'obra té "relats amb finals que no t'esperes que et capgiren el conte. És, en definitiva, un llibre vertiginós".
L'acte va acabar amb una lectura de contes per part de l'escriptor Òscar Palazan, autor del bloc El vertigen del trapezista, títol que va escollir Tibau pel seu llibre de contes; de Judit Marsal, una amiga de l'autor; de Gustavo Tibau, germà de l'autor, i pel propi Jesús Maria Tibau. Finalment, el cantautor de Pradell de la Teixeta, Jesús Fusté, acompanyat a la guitarra per Toni Just, interpretà dues cançons del seu repertori.
Afegim a aquest post un vídeo de Jesús Maria Tibau parlant del contingut de l'obra.
També es poden visualitzar en les dues adreces següents dos vídeos més de la presentació d'El vertigen del trapezista a Cornudella.