18/5/09

La reusenca Rosa Pagès guanya el XXI Premi Literari Vila d’Ascó 2009

Àngels de pedra, que publicarà Cossetània, se situa en els espais modernistes de Reus d’entre el segle XIX i el XX.

Lliurament del XXI Premi Literari Vila d'Ascó a Rosa Pagès

Rosa Pagès Pallisé, filòloga i escriptora reusenca, és la guanyadora del XXI Premi Literari Vila d’Ascó 2009, dotat en 3600 euros, amb l’obra Àngels de pedra. L’obra, que publicarà Cossetània Edicions, se situa en els espais modernistes de la ciutat de Reus tal i com devien trobar-se al final del segle XIX i principi del segle XX.
Rosa Pagès va néixer el 1967 a Reus. L’autora ja guanyà, el 2008, el Premi de Narrativa Ribera d’Ebre amb el relat La veïna i altres animals domèstics, i ha estat guardonada en altres certamens literaris. Rosa Pagès professionalment és professora universitària i redactora de pubicitat. Ha publicat fins ara, els llibres de narrativa Kohai (1985), Els camins de l’aigua (1990), Llibre de plagis (1999) i Històries trobades (amb Mariona Quadrada, 2001); les novel·les Binomis (1995), Un enigma a la cuina (amb Mariona Quadrada, 1998) i M’he descuidat de dir-te gràcies (2004), i de poesia Neoprojeccions (amb Aleix Cort, 1988).
En aquesta edició del Premi Literari Vila d’Ascó es presentaren un total de 24 originals. L’obra guanyadora, Àngels de pedra, es podria definir com la gran novel·la de Reus. És una història coral, amb molts personatges rodons i ben definits, perfumada amb les olors d’una època. Situada entre les darreries del segle XIX i principi del XX, s’hi reflecteixen les lluites socials entre patrons i treballadors, els conflictes entre les diverses classes socials i les diferències entre la vida al camp i la vida a ciutat.
Les descripcions dels espais juguen a Àngels de pedra un paper molt important, ja que la novel·la ens descobreix molts tresors de l’arquitectura modernista, com l’Institut Pere Mata, el qual es presenta en plena construcció.

Més informació:
El Punt