28/8/08

La reusenca Rosa Pagès guanya el XXVI Premi de Narrativa Ribera d'Ebre

L'escriptora reusenca Rosa Pagès amb l'obra La veïna i altres animals domèstics ha estat la guanyadora del XXVI Premi de Narrativa Ribera d'Ebre, que es va lliurar el dimecres dia 27 d'agost a Vinebre. Aquest premi té una dotació de 3.000 euros i la publicació de l'obra l'any vinent per Cossetània Edicions.
La veïna i altres animals domèstics és un recull de narracions que explora les relacions humanes en l'espai de la quotidianitat i ens transmet sensacions i desitjos que els humans podem integrar en el més profund del nostre jo amb una ironia i un sarcasme molt afinats i, sovint, amb un toc de fantasia
Rosa Pagès és filòloga i professionalment és professora universitària i redactora de pubicitat. Ha publicat fins a l'actualitat sis llibres. De narrativa: Kohai (Reus: Sàpigues i Entenguis, 1985), Els camins de l'aigua (Tarragona: El Mèdol, 1990) i Llibre de plagis (Tarragona: Arola, 1999). De novel·la: Binomis (Tarragona: La Gent del Llamp, 1995) i Un enigma a la cuina (amb Mariona Quadrada) (Vic: Eumo, 1998 - juvenil), i de poesia Neoprojeccions (amb Aleix Cort) (Reus: Òmnium Cultural, 1988).
L'acte serví també per presentar la publicació de l'obra guanyadora de l'edició de l'any passat del Premi de Narrativa de la Ribera d'Ebre Heydrich i les agents del saló Kitty, obra de Miquel Esteve. La presentació de l'obra anà a càrrec de Josep Moragrega, president del Centre d'Estudis de la Ribera d'Ebre, qui digué d'Esteve que té una "vitalitat provebial" i que en l'obra "construeix uns personatges que tenen una constitució psicològica que els fa reals". Moragrega afegí que Heydrich i les agents del saló Kitty planteja tres qüestions per a reflexionar: "la capacitat de l'ésser humà per generar crueltat, les diferents formes d'orientar la vida de diversos personatges que surten a l'obra i la facilitat amb el que el poble alemany va acceptar la barbaritat del nazisme".
Per la seva part, l'autor digue que "el tema dels nazis sempre m'ha interessat perque el nazisme va viure un moment en la història que fa reflexionar, ja que no va ser cosa d'un dia i tenia tot una serie de factors al darrera."

Més informació a:
Vilaweb
Tinet