30/8/08

Antoni Cisteró: "Si un no es pren pel melic del món, com més reflexiona, molt millor"

Lluís Bonada, al setmanari El Temps del 26 d'agost publicà una entrevista a Antoni Cisteró, autor del llibre Com un vi novell (Cossetània Edicions). A través de les preguntes, Cisteró parla sobre la novel·la i també sobre el seu estat d'ànim i sobre el context a l'hora d'escriure-la.

"Antoni Cisteró (Barcelona, 1946) publica a Cossetània la novel·la Com un vi novell. Aquí ha editat la novel·la Sabàtic (2006), el recull de contes Petit món (2002) i diverses obres de teatre."
"Tot i la incorporació de Faust, hi domina un costumisme de to irònic, i la mort hi és una broma, un cop de teatre.
-Sí, volia que aquest fos el to. Jo he estat bastant involucrat en teatre i m'anava molt bé posar-lo pel mig. I la ironia diria que és un tret del meu caràcter. Sempre m'agrada crear un to amable, que el relat distregui, i que sigui fàcil de pair."
"-I també hi incorporeu reflexions sobre la vida.
-Les reflexions sempre són útils. Crec que remugo bastant de les idees, però sempre amb humilitat. No hi ha res que sigui l'última paraula. Són reflexions personals que ofereixo als altres, sense creure que elaboro cap teoria important. Si un no es pren pel melic del món, com més pensa i reflexiona, molt millor. El problema ve de l'arrogància de creure's important."