14/8/08

Es presenten dos llibres de Cossetània a la Universitat d'Estiu de Prada de Conflent

Cossetània Edicions presentarà els llibres La cuina de la poma d’Eliana Thibaut i Comalada i Manual de gastronomia. Indicacions pràctiques per al gurmet de Jaume Fàbrega, a Prada de Conflent.
L'acte tindrà lloc el dilluns, 18 d’agost, entre les 5 i les 7 del vespre, a la Universitat Catalana d’Estiu, a Prada de Conflent i s’inclou en els actes de la XL Universitat Catalana d’Estiu, en l’espai “Fòrum obert”.

La cuina de la poma
«És prou sabut que els pomers es crien en regions temperades de tot el món i són l’arbre fruiter més conreat.
El llibre sobre la poma que ha escrit Eliana té el mateix rigor exemplar que tota la seva obra que incideix de manera especial en el coneixement de la cuina medieval catalana, camp en què l’autora és una autoritat científica i culinària.» (Del pròleg de Santi Santamaria).



Manual de gastronomia. Indicacions pràctiques per al gurmet

Aquest és un llibre que vol contestar preguntes: tot allò que volíeu saber sobre gastronomia i de què no teníeu resposta. Els diversos capítols plantegen i donen resposta a preguntes com “de què parlem quan parlem d’alimentació?” o “per què mengem el que mengem?”, fan una descripció de la teoria del gust i una iniciació al tast dels aliments i begudes, expliquen les diverses tècniques culinàries, els estris de cuina i el parament, la comensalitat o com comportar-se a taula: en definitiva, un panorama complet d’allò que els clàssics anomenaven gastronomia, o, simplement, cultura del gust.