26/8/08

Es dóna a conèixer el guanyador de la XXVI edició del Premi de Narrativa Ribera d'Ebre, que edita Cossetània

El veredicte del XXVI Premi de Narrativa Ribera d'Ebre es donarà a conèixer el dimecres 27 d'agost, a 2/4 de 10 del vespre, durant un sopar a la sala del cinema de Vinebre.
Durant l'acte també es presentarà l'obra guanyadora de l'any passat, Heydrich i les agents del saló kitty, de Miquel Esteve, editada per Cossetània.

Resum
Aquesta obra, que és a mig camí entre la novel·la històrica i el thriller, recull amb habilitat narrativa alguns dels episodis més estremidors de l’Alemanya nazi, al voltant de la figura de l’Ober-gruppenführer de les SS Reinhard Heydrich, i reflecteix amb un remarcable deix de sensibilitat l’impacte del testimoni d’una agent ensinistrada en un bordell berlinès al servei del Tercer Reich en els seus companys ancians de residència.
Sens dubte, es tracta d’una trepidant descripció d’un dels episodis més controvertits de la cosmologia nazi, que posa a l’abast del lector l’esgarrifosa personalitat d’un dels personatges més cruels de la Segona Guerra Mundial, el Carnisser de Praga.

Miquel Esteve i Valldepérez
(Móra la Nova, 1969) és llicenciat en Ciències Econòmiques per la Universitat de Barcelona. Debuta en el món literari amb la novel·la Heydrich i les agents del saló Kitty (XXV Premi de Narrativa Ribera d’Ebre, 2007), publicat per Cossetània Edicions. L’any 2008, ha estat guardonat amb el XX Premi Literari Vila d’Ascó per un thriller històric amb rerefons alquímic, “Baphomet”, que també serà publicat per Cossetània Edicions.
Actualment cursa estudis de la llicenciatura d’Humanitats a la Universitat Oberta de Catalunya i és membre de la Junta Directiva del Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre. Compagina la passió per la literatura, les humanitats en general i l’escriptura amb la gerència d’una petita empresa familiar agrícola i oleícola.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

MOLTES FELICITATS PAPITO!!!

SEGUEIX GAUDINT TANT D´ESCRIURE COM FINS ARA...
T´ESTIMEM MOLT!!!

MIQUEL, ENRIC I LA MAMA

Anònim ha dit...

MOLTES FELICITATS PAPITO!!!

SEGUEIX GAUDINT TANT D´ESCRIURE COM FINS ARA...
T´ESTIMEM MOLT!!!

MIQUEL, ENRIC I LA MAMA