6/5/09

"Excursions pel Montsec" vol fer abastables els tresors de la gran muntanya ponentina

El llibre Excursions pel Montsec. 28 itineraris, de Joan Ramon Segura, es presentarà dijous 7 de maig, a 2/4 de 8 del vespre, a la Biblioteca Pública de Lleida.
A la presentació hi assistiran Xavier Massot, col·laborador de l’obra, i Daniel Planas, president de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya.

Des de nombrosos paratges de Catalunya destaca una allargassada serra amb una imponent cinglera meridional. Malgrat aquest reconeixement visual, la serra del Montsec és una de les raconades menys fressades pels excursionistes. Es tracta d’una muntanya feréstega, poc divulgada, malgrat els esforços d’entitats com el Patronat del Camí de Muntanya dins del Centre Excursionista de Lleida per recuperar els seus camins. Us oferim un treball monogràfic que té per finalitat fer abastables els tresors que amaga la gran muntanya ponentina.

Joan Ramon Segura:
Joan Ramon Segura (Almacelles, 1959) de ben menut resta encisat per una extensa cinglera que tancava l’horitzó com un gran teló. Les primeres excursions d’adolescent es dirigiren vers aquella muntanya: El Montsec. En aquells anys duia a la motxilla la preuada guia El Montsec i muntanyes veïnes (1982) de Manuel Cortès i Ribelles. Durant anys aborda les possibilitats excursionistes del Front del Pallars que recull a la guia 25 excursions pel Front del Pallars, guanyadora de la VI edició del Premi Vèrtex. L’any 2007 edita el llibre En BTT per la vall de Tuixent i la Vansa. Al llarg de dos anys s’ha dedicat a trescar pel Montsec, tot cercant els graus i els feixants més interessants des del punt de vista excursionista. Aquest esforç divulgatiu serveix de ben poca cosa si no aconseguim preservar la seva bellesa natural per ser declarat Parc Natural.

Més informació:
FEEC