13/4/10

"Tot trinca" recorda els èxits del grup de Canet en el sector musical i en el de l'entreteniment

El llibre Tot trinca (1969-2010), de David Escamilla, es presentarà dimecres 14 d'abril, a les 7 del vespre, a la llibreria Casa del llibre.
La presentació anirà a càrrec de Miquel Àngel Pascual, membre de La Trinca, i de Lloll Bertran, actriu i copresentadora del programa de TV3 Buscant la Trinca .

Els tres de Canet, en Toni, en Josep Maria i en Miquel Àngel, van arribar a fer-la tan grossa que encara avui es compten per legions els trincaaddictes que proclamen les seves gestes als quatre vents! Cal constatar, des de la distància que el temps ens atorga, que La Trinca va convertir-se en un fenomen musical i sociològic, en la dosi crítica, sarcàstica i conyona que el nostre país necessitava (a la manera d’un antídot o d’un antivirus collectiu) després d’aquells grisos i tètrics quaranta anys d’intransigències i d’ignoràncies. En aquestes pàgines hi trobareu tota la seva història musical, els seus 20 anys ininterromputs d’èxits i d’alegries compartides amb tots nosaltres. Aquelles cançons que ens recordaven allò que no volíem ser, i el que ja començàvem a atrevir-nos a somiar. Però aquí també llegireu com van prendre forma totes les seves aventures catòdiques, els nous formats de programes que van crear i exportar internacionalment des de la seva alquímica factoria de Gestmusic, revolucionant el sector de l’entreteniment i la cultura televisiva. Més enllà d’ells mateixos, des de Televisió de Catalunya, s’han buscat el seu propi relleu generacional, La Trinca del segle XXI. Amb aquest hàbil joc de mans han tornat a fer carambola, perquè ara hi ha tres jovencells posant dempeus un nou musical que roda per tot el país a ritme trincaire… Per si encara no n’hi hagués prou, també hi ha una megaproducció cinematogràfica que retrata la nostra història a través de les seves cançons.

David Escamilla:
David Escamilla és periodista, escriptor i músic. Llicenciat en Ciències Polítiques i Sociologia (Universitat Autònoma de Barcelona). Ha publicat una trentena de llibres (poesia, biografies, guies culturals, assajos i narrativa). Col·labora habitualment a la ràdio (RAC1, COM Ràdio, RNE-Radio 1 i Catalunya Ràdio) i a la televisió (TVE, Televisió de Catalunya, 25 TV, Urbe TV i Canal Català Televisió). Ha enregistrat un disc com a cantant (amb cançons pròpies) i ha escrit temes per a altres artistes. Ha estat cap de redacció de diverses publicacions i cap de premsa d’editorials. Ha escrit documentals per a la televisió i ha dirigit un film. www.davidescamilla.com