8/4/10

"A peu per l'Alta Garrotxa" vol donar a conèixer un paradís natural aïllat i desconegut

El llibre A peu per l'Alta Garrotxa. 17 itineraris (recull guanyador del IX Premi Vèrtex), de Nil Jaile i Casademont, es presentarà divendres 9 d'abril, a les 8 del vespre, al Centre Excursionista d'Olot.
La presentació comptarà amb l'assistència de Daniel Planas Perpinyà, president de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya.

Aquest és un recull d’excursions on es pretén donar a conèixer la gran amplitud de l’Alta Garrotxa, un paradís natural aïllat i tradicionalment desconegut. L’obra està indicada tant per als qui vénen per primera vegada com per als qui ja han freqüentat aquesta terra aspra i de mala petja. El caminant, mentre tresca pels puigs i les valls de la contrada, visitarà antics monuments romànics i medievals d’inestimable vàlua i consensuat reconeixement històric i arquitectònic. També contemplarà els llocs més emblemàtics i discernirà, entre aquests recargolats paisatges, el llegat d’un testimoni d’èpoques passades plens d’anècdotes i successos que n’aniran explicant des d’aquestes pàgines.

Nil Jaile:
Nil Jaile, politòleg i sociòleg amb vocació de mestre, va néixer el 1982 a Girona i és el més gran de tres germans; tots ells van descobrir les nostres muntanyes gràcies al moviment escolta, on van passar-hi tota la seva infància i joventut. Tot i que ha viatjat arreu (Dolomites, Atles, Palestina, Madagascar, Iemen, Birmània, Austràlia, Cuba…) creu que no hi ha res com el nostre ric i variat país i patrimoni que cal protegir de tota mena d’agressions, oblits i espoliacions irremeiables; és un llegat que no té preu i ni s’hauria de plantejar-se’n un. Amb aquesta obra, pretén donar a conèixer una part del nostre Pirineu Català que ha estat, a vegades, menystinguda per tal que els seus camins continuïn vius i transitats; no de manera massificada i degradadora, sinó per gent que s’estimi l’Alta Garrotxa, la respecti i la conegui tot descobrint-la, tal com pretén que sigui amb la present obra.