16/4/10

“El falsari”, de Toni Orensanz i “Àngels de pedra”, de Rosa Pagès, principals novetats d’autors del Camp de Tarragona per Sant Jordi

Rosa Pagès i Toni Orensanz durant la presentació de les novetats de Cossetània

Cossetània Edicions, juntament amb Arola Editors i Publicacions de la URV ha presentat dijous 15 d'abril, les novetats de llibres del Camp de Tarragona per aquest Sant Jordi.
En total Cossetània es presenta a aquesta Diada del Llibre amb més de quaranta novetats on hi ha llibres de les diverses línies de l'editorial: narrativa, excursionisme, natura, assaig, cuina, etc i entre les quals hi ha una representació important de llibres de temàtica o autors del Camp de Tarragona.
En la presentació es destacà dos llibres de narrativa que l'editorial presenta d'autors del Camp de Tarragona, Toni Orensanz, amb el llibre El falsari, i Rosa Pagès, amb la novel·la Àngels de Pedra, guanyadora del premi de narrativa d'Ascó.
Toni Orensanz explicà que en la seva obra narra "hitòries situades a Falset però que podrien haver succeït en qualsevol poble del Meditarrani. Són històries bones, que tenen vida pròpia encara que n’hi hagi que el seu inici no sigui real. Hi ha també algunes històries que són parentes de la crònica periodística." Orensanz explicà també que el llibre "busca el somnriure i no està fet amb mala intenció. Són personatges reals, arquetips que existeixen a tot arreu."
Per la seva part, Rosa Pagès detallà que "Àngels de Pedra és una novel·la ambientada a Reus, que acaba amb la Setmana Tràgica i que representa la fi d’una època de Reus. És una novel·la històrica amb molts personatges amb antecedents i d'altres inventats." L'autora reusenca comentà també que "és una temàtica nova que mai havia tocat i no és tant descriptiva com les anteriors novel·les, sinó que hi ha més acció".
A part d'aquestes dues obres, també destaquen dos nous llibres de la Biblioteca Narcís Oller, en la que l'editorial recupera les obres d'aquest important clàssic català. Així, per aquest Sant Jordi Cossetània presenta d’Oller la novel·la La papallona i del recull de contes Rurals i urbanes.
També l'editorial ha publicat dos dels Premis Ciutat de Tarragona, es tracta del premi Ramon Comas i Maduell de poesia, Àlbum d'oblits de Francesc Valls-Calçada o Monsieur Binoix i altres contes, obra guanyadora del premi de narrativa per Internet Tinet. També són llibres per aquest Sant Jordi d'autors del Camp de Tarragona, La divinització de Jesús de Natzaret i Cristianisme i cristiandat, de Josep Gil, La gran mentida, de Lluís Badia, Pedregam o pedreria, obra guanyadora del Premi Gabriel Ferrater de poesia, Problemes, obra guanyadora del XXX premi Antoni de Bofarull de narrativa, Indaleci Castells Oller (1864-1930), de Josep Martí, A cos de rei, de Francesc Massip, Llengua, nació i modernitat, de Jordi Ginebra, Narcís Oller i Vilaniu. Primeres Jornades Narcís Oller, Fem lloc als qui no en tenen, de Teresa Ferrater. Natàlia Avilés, Eduard Guerrero i Armand Puig i de la col·lecció La Gent del Llamp, L’avar, de Carlo Goldoni, amb traducció de Rosanna Rion.

Més informació:
Diari El Punt
Reusdigital.cat